Top Line Section
NYHETSARKIV
free Space
    free Space
Beta-versjon av det nye Oversiktsskjemaet - del 2
17. jun 2020

En oppdatert versjon av det nye Oversiktsskjemaet ble ferdig i dag. Nå er skjemaet utformet for iPad og nettbrett, både i portrettmodus og landskap. Personbildene vises også, men vi ser at det etterhvert må gjøres en forandring slik at bildene vises bedre. Det er også mulig å sette hovedperson ved å klikke på andre personer i skjemaet

free Space
Sommerferie
15. jun 2020

Sommerferien varer ut august. Brukerstøtte og epost vil forsøkt besvart så snart det er mulig, men det vil ta noe lenger tid enn normalt. Nye oppdateringer for versjon 10 av slektsprogrammet vil også komme med jevne mellomrom.

Ønsker alle våre medlemmer av Norsk Familiehistorie en kjempefin sommer!

free Space
Beta-versjon av det nye Oversiktsskjemaet
6. jun 2020

En helt ny versjon av Oversiktsskjemaet er lagt ut for testing. Det er med andre ord ikke en ferdig versjon men en smakebit på hva som kommer.

Les mer...

free Space
Ny grafisk tidslinje i versjon 10
30. apr 2020

I versjon 10 er det lagt ut en ny grafisk tidslinje. Den viser alle hendelsene for en person med dato, sted, bilder etc. Mye av utfordringen i slektsgransking er å forstå hva som har skjedd med våre forfedre – forstå deres liv. Det er mange måter i visualisere dette og nå har versjon 10 av slektsprogrammet en ny visual måte å se livet til en person. Tidslinjen kan selvfølgelig publiseres og deles med andre.

Les mer...

free Space
Versjon 10 sender en epost når Gedcom-import er ferdig
1. apr 2020

Hvis Gedcom-filene som skal importeres til slektsprogrammet er store, kan det ta noe tid å behandle dem. Det er ikke nødvendig å vente at prosessen skal bli ferdig da v10 sender en epost når familietreet er opprettet og klar til bruk.

Les mer...

free Space
Det er mulig å publisere anesirkelen i versjon 10
27. mar 2020

I den siste tiden er det jobbet intensivt for å gjøre det mulig å publisere rapporter til PDF. Nå er det mulig å publisere anesirkelen i v10

Les mer...

free Space
Epost etter import av v9 til v10
24. mar 2020

Ved å ta en sikkerhetskopi til Internett fra v9 vil familietreet bli importert automatisk til v10. Nå får du en melding på epost.

Les mer...

free Space
Besøk Arkivverkets lesesaler rundt om i landet
8. jan 2020

De er åpne for alle, og inneholder masse informasjon som ikke er tilgjengelig på nett.

Les mer...

free Space
Drev dine slektninger med sjørøveri?
28. des 2019

Finn ut mer i arkivene fra Kristiansand og Trondheim priserett fra begynnelsen av 1800-tallet.

I Norge fikk sjørøvere, eller kaprere som de ble kalt, løyve fra en konge til å borde fiendtlige nasjoners skip og konfiskere verdier.


Les mer...

free Space
Har du slekt i Nederland? Her kan du søke dem opp
20. des 2019

Det finnes en rekke register hvor du kan finne ut mer om din nederlandske slekt.

Les mer...

free Space
Slektsprogrammet sier at du ikke er medlem
10. des 2019

Det kan være at slektsprogrammet viser en melding hvor det blir informert at du ikke er medlem i Norsk Familiehistorie. Samtidig så vet du at medlemskapet er aktivt enda mange måneder framover i tid. I denne artikkelen viser vi hvordan du kan koble lisensen fra slektsprogrammet til «internett» og dine medlemssider i Norsk Familiehistorie.

Les mer...

free Space
Altfor mange sikkerhetskopier
28. nov 2019

Det er noen som har veldig mange sikkerhetskopier som tar stor plass på Fil-menyen. Denne artikkelen viser hvordan du kan lage bedre plass og mer oversikt

Les mer...

free Space
President i USA, Donald Trump er en norsk viking
27. nov 2019

Han er ivertfall etterkommer etter norsk viking-høvding og viking-konge skal vi tro hobby-forskere fra USA.

Les mer...

free Space
Ta en sikkerhetskopi med jevne mellomrom
18. nov 2019

Alle har hørt om sikkerhetskopi eller backup, men det er dessverre ikke alle som lager en kopi av familietreet sitt. I denne artikkelen skal vi lære hvordan du kan sikre deg på en enkel måte.

Les mer...

free Space
Hvordan løse feilmelding ved sikkerhetskopi til Internett
1. nov 2019

En sikkerhetskopi fra slektsprogrammet til dine medlemssider på Internett foregår i flere etapper. Dette er en intrikat operasjon for å være 100% sikker på at all informasjon i familietreet blir tatt vare på. Hva gjør man hvis det dukker opp en feilmelding og programmet vil bare ikke ta sikkerhetskopien som forutsatt? La oss se hva du kan gjøre for å løse dette forholdsvis enkelt.

Les mer...

free Space
Ny Embla gruppe i Oslo/Akershus
10. feb 2019

For en tid siden ønsket Dag Halgard å samle noen slekts-entusiaster i sitt nærområde i Oslo – Akershus regionen. Det første møtet i januar for de som bruker Embla Familie og Slekt samlet 12 stykker til en hyggelig kveld. Nå blir det flere samlinger. Bor du i området kan du bli med neste gang.

Les mer...

free Space
Hva skjer med den nye versjon 10?
1. okt 2018

Det er på høy til å ta en oppsummering og en statusoppdatering for den nye versjon 10 av slektsprogrammet vårt.

Les mer...

free Space
Vi trenger en "ung-voksen" til å jobbe sammen med oss på Sri Lanka
9. sep 2018

I løpet at de siste 6 årene har det vært en person fra Norge mellom 23 og 30 år som har jobbet med oss her på Sri Lanka i 12 måneder. Du vil få i oppgave å drifte firmaet Embla Norsk Familiehistorie AS sammen med Stein Inge som har jobbet med dette i ca 22 år. På kontoret i Sri Lanka er det ca 60 utviklere, hvor de aller fleste er under 30 år. Hvis du vil gjøre noe annet med livet ditt etter endt universitetsutdannelse før du begynner på det alvorlige arbeidslivet i Norge kan du ytterligere styrke CV'en din og livet ditt med ett år i "Paradis" hos oss. Jeg vil skrive en artikkel om kort tid som forteller litt mer om hva dette er. Hvis du er ledig nå og verker etter å reise ut i verden, kontakt meg umiddelbart så tar vi en liten prat.

Se dessuten nettsidene til "embla software innovation" på Facebook

free Space
Utvidede regler for personvern
20. apr 2018

De som leser aviser vil se at det skrives mye om personvern for tiden. Da vi formidler en tjeneste hvor det er pålagt å registrere kundeinformasjon er vi selvfølgelig underlagt både gjeldende regler og de fremtidige lovbestemmelsene som er besluttet i EU-systemet.

Les mer...

free Space
Ny oppgradering med korrigeringer i programmet
13. apr 2018

De siste 2 ukene er brukt til å fikse feil og mangler i programmet. Det er derfor ikke noe nytt i den versjonen som er lagt ut i dag. Vi vil fortsette med å korrigere feil de neste to ukene også da vi vil være sikker på at den underliggende koden (plattformen) er så god og stødig som mulig før vi legger på flere verktøy, rapporter eller paneler. I begynnelsen av mai vil vi fortsette med hovedutviklingen.

free Space
Takk for meg
27. mar 2018

Min tid i Embla er nå over, og med det vil jeg takke for det gode samarbeidet. Jeg har lært utrolig mye dette året på Sri Lanka som jeg vil ta med videre i livet. Møtt mangeflotte mennesker og blitt kjent med andre kulturer.

Les mer...

free Space
Ny nettbutikk
22. mar 2018

Den siste tiden har vi jobbet med å utvikle en ny nettbutikk som vi er veldig fornøyde med.

Les mer...

free Space
Versjon 10 er blitt raskere
27. feb 2018

Vi jobber hele tiden med å utvikle programmet best mulig. I den siste tiden har vi blant annet arbeidet en del med hastigheten i programmet.


Les mer...

free Space
Hvor åpnes versjon 10?
9. feb 2018

I denne artikkelen forklarer vi hvor v10 åpnes. Alle som har betalt for den har fått tilgang.

Les mer...

free Space
Overgang fra v9 til v10
18. jan 2018

Vi har mottat noen forespørsler om å skrive en artikkel om hvordan man kan flytte over familietreet fra v9 til v10. I denne artikkelen blir det forklart to forskjellige måter dette kan gjøres på.

Les mer...

free Space
Forbedringer ved Mac og iPad
9. jan 2018

Vi har fått inn ulike henvendelser der noen Mac brukere har hatt problemer med å komme i gang med familietreet i v10 grunnet manglende "OK" knapp.
Dette er nå fikset ved de fleste typene.

Les mer...

free Space
Hvordan komme i gang med slektsgranskingen
28. nov 2017

Det finnes mange nettsider med informasjon om hvordan komme i gang med slektsgranskingen. Står du fast, eller trenger noen tips? Her er en liste med linker til noen av disse nettsidene.

Les mer...

free Space
Lag et nytt familietre eller importer et gedcom prosjekt til v10
20. nov 2017

Hver uke introduserer vi nye ting i slektsprogrammet. Nå er det mulig å opprette et nytt familietre, eller importere et gedcom prosjekt.

Les mer...

free Space
Sett opp versjon 10 slik du ønsker
27. okt 2017

Vi har alle forskjellige måter å jobbe med slektsprogrammet på. Nå er det mulig å velge hvilken navne- og datoformatering som skal brukes i ditt program.

Les mer...

free Space
Stor nyhet til alle slektsgranskere
11. okt 2017

Folkeregisteret kan nå sende ut opplysninger fra 1946 og frem til i dag. Om det gjelder en person i Oslo kan du få tilsendt opplysninger helt tilbake til 1906.

Les mer...

free Space
Forandre navnet på familietreet
25. sep 2017

Forandre navnet på familietreet enkelt fra listen over alle familietrær i v10.

Les mer...

free Space
Se liste over barn, ektefeller og søsken i Oversiktsskjemaet
14. sep 2017

Ett klikk i Oversiktsskjemaet er det som skal til for å vise en liste over barn, ektefeller og søsken til personene i de tre første generasjonene i Oversiktsskjemaet. Oversikten blir bare bedre og bedre uten å ødelegge skjermbildene. På nettbrett er det kun ett trykk med fingeren som skal til, mens på stasjonære maskiner som Mac, Windows og Linux er det kun snakk om ett museklikk.

Les mer...

free Space
Rediger en familie i Oversiktsskjemaet
8. sep 2017

Nå kan familien redigeres i Oversiktsskjemaet for den nye version 10 av Embla Familie og Slekt.

Les mer...

free Space
Legg til eller redigere en kilde
17. aug 2017

Legg til en ny kilde eller rediger en eksisterende kilde i kildelisten.

Les mer...

free Space
Legg til et nytt sted eller rediger en plass
11. aug 2017

I den nye oppdateringen er det mulig å legge til eller redigere et sted i stedsnavnlisten.

Les mer...

free Space
Sjekk av familietreet før import til v10
27. jul 2017

Det er mulig å "rydde" i familietreet for å være sikker på at det er i orden.

Les mer...

free Space
Alle dato-opplysninger blir automatisk korrigert
20. jul 2017

Fyll inn datoene på din måte, og de vil bli korrigert automatisk til et standard format.

Les mer...

free Space
Det er nå mulig å velge hovedperson alle steder
14. jul 2017

Hovedperson kan nå settes overalt i programmet. Denne artikkelen viser hvordan hovedpersonen blir satt i anesirkelen, i det artistiske treet og i det nye oversiktsskjemaet.

Les mer...

free Space
Nå er det mulig å legge til sønn eller datter
7. jul 2017

I tidligere oppdateringer ble det mulig å legge til en ektefelle, partner, søster eller bror i Oversiktsskjemaet. Nå er det klart for å legge til sønn eller datter.

Les mer...

free Space
Embla teamet
29. jun 2017

Vårt embla team er stadig i forandring. Nye kommer inn, og noen drar videre på reisen i sitt karriereliv. Her er en introduksjon på hvem vi er og hva vi gjør.

Les mer...

free Space
Legg til søster eller bror i v10
26. jun 2017

Vi introduserte tidligere at det nå kan legges til partner, ektefelle eller livsledsager inne i oversiktsskjemaet. Nå er også funksjonen for å legge til søster eller bror aktiv.

Les mer...

free Space
Hvem var Embla?
18. jun 2017

Vi har gitt vårt selskap navnet Embla Norsk Familiehistorie AS. Det er flere som har spurt hva Embla betyr, eller hva det står for. Vi har tatt navnet fra den norrøne mytologien som viser at våre tidlige forfedre hadde sin måte å se verden på.


Les mer...

free Space
Ny miniredigering er klar til bruk
12. jun 2017

Det er alltid hyggelig å introdusere nye ting i slektsprogrammet. Denne gangen er det mulig å legge inn til partner, ektefelle eller livsledsager.

Les mer...

free Space
Nettskyer
16. mai 2017

Det er mye skriving om nettskyer i dagspressen. Hva er egentlig en nettsky? Vi i Norsk Familiehistorie benytter oss ikke av nettskya, men derimot våre egne servere.

Les mer...

free Space
Sikkerhet i slektsprogrammet
9. mai 2017

Det blir skrevet mye om sikkerhet på internett og hvordan noen personer og grupper forsøker å få tak i informasjon de ikke har rett til. Vi er opptatt av at din informasjon i Embla Familie og Slekt skal være sikker.

Les mer...

free Space
Kundeservice er på plass
3. mai 2017

Etter en periode uten hjelp på kontoret, har jeg nå ankommet Colombo for å ta meg av oppgaven. Jeg gleder meg veldig til å få komme skikkelig i gang med jobben, og er skikkelig spent på hvilke utfordringer som venter. Her kommer jeg til å lære mye.

Les mer...

free Space
Introduksjon av mini-redigering
29. mar 2017

Fram til nå har det ikke vært mulig å legge inn ny informasjon eller å redigere den som allerede er lagt inn. Nå har vi introdusert en liten mini-redigeringsskjerm for å forandre på navn. Et lite skritt i riktig retning

Les mer...

free Space
Søkefeltet er blitt mye bedre
14. mar 2017

Søkefeltet i programmet har aldri vært helt bra. Men fra oppgraderingen i forrige uke ble søkefeltet plutselig mye bedre

Les mer...

free Space
Import av v9 til v10
27. feb 2017

Det er enda ikke mulig å registrere ny informasjon i versjon 10. Familietreet fra versjon 9 må importeres til versjon 10. Det nye import-panelet i versjon 10 gjør denne operasjonen enklere.

Les mer...

free Space
Status-oppdatering om v10 og forskjellige ting
26. feb 2017

Det er godt å kunne jobbe direkte med våre medlemmer på den måten vi gjør med utvikling av den nye versjon 10 av Embla Familie og Slekt. Samtidig blir vi også passet på. I fikk jeg epost fra Bergen med oppfordring om å gi en status-oppdatering.

Les mer...

free Space
Embla Familie og Slekt i 20 år
3. des 2016

Det begynner å bli noen år siden jeg startet «Embla». Det var 20 år siden i juni – fra 1996 til 2016. Det er merkelig å ha brukt så mye tid i løpet av livet mitt på et slektsprogram – men så er det samtidig utrolig givende å jobbe med norske slektsgranskere.

Les mer...

free Space
Oppstart av den nye versjon 10
2. des 2016

Det er noen som lurer på hvordan versjon 10 av Embla Familie og Slekt skal lastes ned installeres og startes. Det er faktisk veldig lett. Det er hverken nedlasting eller installering. Denne artikkelen viser hvordan du startet versjon 10 på en helt enkel måte.

Les mer...

free Space
Avslutter brukerstøtte for den gamle versjon 8
30. okt 2016

Det er krevende å opprettholde god brukerstøtte for et program som det er flerfoldige år siden ble stoppet. Vi vet at det er problemer i versjon 8 av Embla Familie og Slekt som er korrigert i versjon 9. Det mest logiske er derfor å stoppe brukerstøtte for versjon 8 nå ettersom en helt nye versjon 10 også er i ferd med å se dagens lys.

Les mer...

free Space
Besøk dine forfedres bosted
14. okt 2016

Det å kunne vite og se sine forfedres bosted og hvor de kom fra gir stor tilfredstillelse.

Les mer...

free Space
Gjør versjon 10 til ditt eget
9. okt 2016

Første gang versjon 10 åpnes vises en bokhylle og en liste med informasjon over hva som er nytt i programmet. Dagens dato og navnet ditt vises også. Dessuten er det et stort bilde av et litt eldre ektepar. Denne artikkelen viser hvordan du kan forandre programmet slik at det blir skikkelig ditt.

Les mer...

free Space
Utforsk ditt familiekart
6. okt 2016

Folk har gjennom tidene flyttet mye på seg. Dette kan være en ekstra utfordring for slektsforskere å følge med når slekt ikke bare flytte seg mellom kommunegrenser og bispedømmer, men også over landegrenser og hav.

Les mer...

free Space
Det artistiske treet vaier i vinden
30. sep 2016

Ett av ikonene på hyllen i start-skjermen er det artistiske treet. Det startes i likhet med anesirkelen enten ved trykke på treet i hyllen, eller ved å velge det «artistiske treet» under menyen for Ressurser.

Les mer...

free Space
Det artistiske treet – det eneste i verden
28. sep 2016

I slektsgransking står treet, eller familietreet sentralt. Vi bruker alltid et tre, og da helst en storslagen bjørk for å beskrive familien, forfedre – ja hele «familietreet». Men så langt har absolutt ingen slektsprogram hatt muligheten til å lage et «tre».

Les mer...

free Space
Bruk av anesirkelen
23. sep 2016

Tidligere i uken fortalte ble det fortalt litt om det estetiske rundt anesirkelen. I dag blir litt teknisk omkring denne nyheten i versjon 10.

Les mer...

free Space
Anesirkel med flotte farger i versjon 10
21. sep 2016

Det er nok mange slektsgranskere som i sin tid startet med en anesirkel på papir for deretter å fylle den ut møysommelig med navnet til sine forfedre samt noen datoer der det var mulig å finne. De som brukte penn måtte som regel kjøpe en ny sirkel da det alltid var noe som måtte rettes. Vi som brukte blyant og skrev forsiktig kunne viske ut og fortsette uten de store problemene. Den gangen var det en hel sirkel i 360 grader.

Les mer...

free Space
Hvordan fjerne cookies
7. sep 2016

På tide å koste bort smulene fra tastatur, datamaskin og iPad? Gjør dette før du starter versjon 10 av Embla Familie og Slekt.

Les mer...

free Space
Slektsgransking på radio
5. sep 2016

kringkastingen slår til igjen, denne gangen hos söta bror.

Les mer...

free Space
Fotografiens dag
19. aug 2016

I dag er det verdens fotografidag.

Les mer...

free Space
Gratulerer med dagen til alle urfolk!
9. aug 2016

I dag, 9. august er det den internasjonale dagen for urfolk. Godt over 300 millioner mennesker i 90 forskjellige lang regner som urfolk. Disse består omkring 5000 ulike urfolksgrupper og utgjør omkring 5% av verdens befolking. Det blir en del slekt å forske på.

Les mer...

free Space
Digital sikkerhetskopi
5. aug 2016

Vi har mottatt en del spørsmål angående sikkerhetskopi i det siste og legger i den anledning ut denne artikkelen som ordinært ble publisert 19. nov 2015.

Les mer...

free Space
Flytte familietreet til ny datamaskin
8. jul 2016

Vi har den siste tiden fått en del spørsmål om overføring av slektsprogram til nytt familietre. I den anledning legger vi ut denne artikkelen originalt fra desember 2009, men også gjengitt mars i år og håper den kommer til nytte.

Les mer...

free Space
10 spørsmål å spørre slekta
1. jul 2016

Det er sommer og sol ute, det nærmer seg ferie og det frister nok mye heller å nyte den lille dosen varme og nesten forsvarlige svømmetemperaturene som finnes i vårt langstrakte land, enn å sitte inne og lese side opp og side ned i kirkebøker.

Les mer...

free Space
Rikskringkasting
25. jun 2016

Vi har de siste årene sett at interessen for slektsforskning har økt radig. Det har også både norsk og internasjonal kringkasting lagt merke til, vi har dermed jevnlig fått servert granskende godbiter.

Les mer...

free Space
Hansadagene
18. jun 2016

Fra 9. til den 12. juni ble Hansadagene avholdt i Bergen for andre gang. Dagene er et arrangement som bytter vertsby mellom de som historisk sett hadde tilknytning til Hansaforbundet i middelalderen.

Les mer...

free Space
Solveig har ankommet
8. jun 2016

Etter en periode uten praktikant på kontoret, har jeg endelig ankommet for å overta posisjonen etter Anlaug og jeg skjønner med ett hvor store sko jeg har å fylle.

Les mer...

free Space
Takk for meg!
28. mar 2016

Kontoret er midlertidig stengt, mens vi venter på ny kundekonsulent.

Les mer...

free Space
Tilpasning av Embla Familie og Slekt på skjermen
10. mar 2016

Windows må være satt opp på normal måte for å kunne bruke Embla Familie og Slekt. I denne artikkelen viser vi hvordan Windows settes opp på normal måte slik at slektsprogrammet vises riktig.

Les mer...

free Space
Følger du med på Anno?
3. mar 2016

Se Anno-deltakernes slektshistorier

Les mer...

free Space
FLYTTE FAMILIETREET TIL NY DATAMASKIN
2. mar 2016

Vi får stadig spørsmål om overføring av slektsprogrammet fra gammel til ny datamaskin og legger derfor igjen ut denne veiledningen.

Les mer...

free Space
Har du skjulte skatter?
24. feb 2016

Denne uken har Nasjonalbiblioteket presentert utstillingen “Slutten på et vennskap” etter at et funn ble gjort på et loft i Oslo rett før jul.

Les mer...

free Space
Skjermhjelp i PDF-format
23. feb 2016

Etter flere henvendelser den siste tiden, legger vi igjen ut skjermhjelpen i PDF-format, slik at brukerhåndboken blir tilgjengelig for redigering og utskrift.

Les mer...

free Space
Embla Minner fungerer igjen
16. feb 2016

Vi informerer om at vår app Embla Minner fungerer igjen etter å vært ute av funksjon en stund.

free Space
Få inspirasjon til slektsforskning
15. feb 2016

Denne uken starter DIS foreningene rundt om i landet med flere møter og arrangementer.

Les mer...

free Space
Gravminner
11. feb 2016

Gravminneprosjektet er et gratis og nyttig verktøy for slektsforskning som ikke bare er tilgjengelig for DIS-Norges medlemmer, men for alle som kan ha nytte av å bruke gravsteder som kilde og informasjon.


Les mer...

free Space
Digitalarkivet har startet blogg
26. jan 2016

Digitalarkivet har gjort som oss og startet en blogg hvor de forklarer hvordan de jobber for å levere tjenesten.

Les mer...

free Space
Snart 20 år og Embla 10 er på vei
4. jan 2016

Det begynner å bli noen år siden jeg startet «Embla». Når vi kommer til sommeren er det 20 år siden – fra 1996 til 2016. Det er merkelig å ha brukt så mye tid i løpet av livet mitt på et slektsprogram – men så er det samtidig utrolig givende å jobbe med norske slektsgranskere.

Les mer...

free Space
Problemer med å logge inn på embla.no?
29. nov 2015

Flere har den siste tiden meldt fra om at de ikke har tilgang til embla.no i nettleseren sin, at de får feilmelding og at det ikke er mulig å logge inn. Dette gjelder nettleseren Edge som følger med Windows 10 og vi jobber med å finne feilen. Mange tror at nettleseren de bruker er Internet Explorer, men så viser det seg at det faktisk er Edge. Under kan dere se en kort veiledning på hvordan dere enkelt kan sjekke og eventuelt bytte fra Edge til Internet Explorer. Det er også mulig å bruke en annen nettleser som Googles Chrome.

Les mer...

free Space
Alternativ sikkerhetskopi
19. nov 2015

Du kan nå laste opp sikkerhetskopien fra Embla Familie og Slekt som du har lagret på din PC. Du finner den nye funksjonen under 'Sikkerhetskopi' i menyen til venstre.

Les mer...

free Space
Embla Familie og Slekt Versjon 10
16. okt 2015

Vi har den siste tiden fått veldig mange spørsmål angående versjon 10, når den vil bli tilgjengelig for alle og hva man kan forvente. Forhåpentligvis vil denne artikkelen kaste lys over noen av punktene og oppdatere dere litt på hvordan vi jobber.

Les mer...

free Space
Tilgang til forumet
14. okt 2015

Enkelte av våre medlemmer kan oppleve problemer med å komme inn på forumet. Vi har ikke klart å lokalisere feilen enda og beklager dette, men jobber på spreng for å få dette løst så fort som mulig.

free Space
Slektsforskerdagen 2015
7. okt 2015

Gå ikke glipp av årets slektsforskerdag som holdes lørdag den 31. oktober. Årets tema er ‘Hvem tror du at du er’ og i den forbindelse vil det være flere arrangementer over hele landet så nøl ikke med å undersøke hvilket arrangement som er nærmest deg.

Les mer...

free Space
Windows 10
25. sep 2015

Vi har i det siste fått flere henvendelser om Embla Famile og Slekt kan kjøres sammen med Windows 10, så vi legger derfor ut litt informasjon rundt dette.


Les mer...

free Space
Grensetreff
16. sep 2015

I helgen arrangeres det grensetreff i Uddevalla på Bohusläns museum.

Les mer...

free Space
“I en sofa på arkivet” er tilbake igjen
9. sep 2015

Neste uke er det klart for en ny sesong med arrangementet “I en sofa på arkivet” i regi av Riksarkivet.

Les mer...

free Space
Ny praktikant
19. aug 2015

Etter en sommer uten praktikant på kontoret, landet jeg mandag morgen omsider i Colombo for å ta fatt på oppgaven. Jeg er veldig spent på utfordringen som ligger foran meg og ser allerede at det fra dag én er svært mye å gjøre, og minst like mye å lære.

Les mer...

free Space
Takk for denne gang!
31. mar 2015

Da er oppholdet mitt hos Embla Norsk Familiehistorie over. Det har vært et utrolig bra år der jeg har fått jobbe i en fantastisk bedrift og samtidig oppleve et nytt land og en ny kultur.

Les mer...

free Space
Så enkelt finner du slekta di
30. mar 2015

VGTV har lagt ut en liten filmsnutt om Byarkivet i Oslo

Les mer...

free Space
Flytte familietreet til ny datamaskin
17. mar 2015

Vi har fått flere spørsmål vedrørende overføring av familietreet til ny datamaskin. Vi legger derfor ut denne artikkelen fra desember 2009:

Det er helt sikkert flere som har anskaffet seg en ny datamaskin de siste månedene eller kanskje det ligger en ny datamaskin og venter under juletreet på julaften. Så er spørsmålet hvordan man på enklest mulig måte kan flytte hele familietreet fra den gamle datamaskinen til den nye. I versjon 8.0.120 av Embla Familie og Slekt er det et nytt verktøy som gjør denne operasjonen meget enkel.

Les mer...

free Space
Ny visningsprogramvare fra Arkivverket
11. mar 2015

Arkivverket presenterte 5. mars nye visningsprogramvarer for skannet arkivmateriale. Programmet er i beta-versjon, men det er fullt mulig å teste det ut.

Les mer...

free Space
Hvilke rapporter ønsker du at vi lager først i versjon 10?
4. mar 2015

Som medlem har du mulighet til å komme med ønsker og forslag til hvilke rapporter du aller helst vil se i det nye Embla. Vis oss hvilke rapporter som er på din private ønskeliste.

Les mer...

free Space
I en sofa på arkivet
27. feb 2015

Da er sofakveldene på Riksarkivet allerede godt i gang. Som vanlig legges arrangementene ut på videotjenesten Youtube, helt gratis.

Les mer...

free Space
Oppdatert - sikkerhetskopiene er nå tilgjengelig
13. feb 2015

På grunn av et teknisk problem var sikkerhetskopiene på medlemssiden utilgjengelig over helgen. Problemet er nå løst og du finner som vanlig sikkerhetskopiene i menylisten til venstre på embla.no.

Les mer...

free Space
Betalingsinformasjon for "nasjonal dugnad".
11. feb 2015

Vi sender i disse dager ut betalingsinformasjon for bidragene i kampanjen "nasjonal dugnad".

Les mer...

free Space
Målet er nådd!
28. jan 2015

Vi passerte i dag 500 bidrag for kampanjen «nasjonal dugnad». Sammen har vi klart å samle inn 500 000 kr til utvikling av Embla Familie og Slekt versjon 10 – vi er overveldet over responsen!

Les mer...

free Space
Automatisk fornyelse av medlemskapet
23. jan 2015

Som medlem kan en sette medlemskapet til å fornyes automatisk i betalingsterminalen. Hvis du angrer på dette valget kan det endres under "min profil" på medlemssiden.

Les mer...

free Space
Status i dag på dugnaden for versjon 10
22. jan 2015

I dag er det 450 medlemmer som har vist sin interesse for å være med å utvikle versjon 10 av Embla Familie og Slekt. Vi mangler da 50 personer og det er kun 9 dager igjen. Ikke vent – meld din interesse nå.

Les mer...

free Space
Norgesbesøk på Sri Lanka
21. jan 2015

Petter og Oddrun Ekre hadde tatt den lange veien fra Norge for å feriere på Sri Lanka. Vi var så heldige å få besøk av dem på kontoret vårt i Colombo.

Les mer...

free Space
Kampanjen har blitt oppdatert
9. jan 2015

Vi har nå oppdatert med kampanjen "Nasjonal dugnad" med en ofte stilte spørsmål-seksjon nederst på kampanjesiden. En ny video har også blitt lagt ut.

Les mer...

free Space
Versjon 10: Ofte stilte spørsmål
7. jan 2015

Vi får stadig spørsmål angående versjon 10 og veien videre. Under kan du se en samling av de mest stilte spørsmålene som vi har fått så langt.

Les mer...

free Space
Oppdatert: Kontaktskjemaet fungerer igjen
2. jan 2015

Vårt kontaktskjema har dessverre vært ute av drift på grunn av en teknisk feil i våre systemer. Problemet er nå løst og det er nå mulig å kontakte oss i skjemaet og bestille Embla Familie og Slekt som normalt. Vi beklager til alle som har blitt berørt av feilen.

Les mer...

free Space
Kampanjen runder 200 bidrag
29. des 2014

Flere bidrag strømmer til dugnaden som nå runder 200 registreringer. Besøk kampanjesiden og bli med på å utvikle versjon 10 av Embla Familie og Slekt.

Les mer...

free Space
Nasjonal dugnad
26. des 2014

Vår nasjonale dugnad for versjon 10 av Embla Familie og Slekt har vært ute i 2 dager. Vi har allerede rundet 100 bidrag i kampanjen!

Les mer...

free Space
Programoppsett - Datoformatering
17. des 2014

I menyen for navn- og datoformat er det mulig å sette opp hvordan datoer skal behandles og vises i slektsprogrammet. Her tilpasser man visning av dato i programmet etter ønske.

Les mer...

free Space
Programoppsett - Navneformatering
12. des 2014

I menyen for navn- og datoformat er det mulig å sette opp hvordan navn skal behandles og vises i slektsprogrammet. Her er det mulig å prøve seg frem for å finne det oppsettet som passer best for deg.

Les mer...

free Space
Legge til bilder
4. des 2014

Den enkleste måten å legge til et bilde på er fra oversiktsskjemaet, personskjemaet, familieskjemaet, stedsnavnsskjemaet eller kildeskjemaet.

Les mer...

free Space
Digitalisering av Forsvarets arkiver i Danmark
25. nov 2014

DIS-Norge og DIS-Danmark melder at Riksarkivet i Danmark har digitalisert en rekke kartotekskort til Forsvarets arkiver.

Les mer...

free Space
Ta sikkerhetskopi
10. nov 2014

De fleste har hørt om sikkerhetskopi eller backup, men det er dessverre ikke alle som tar en kopi av familietreet sitt. Vi gjennomgår her hvordan du kan sikre deg på en enkel måte.

Les mer...

free Space
Skjermhjelp i PDF-format
5. nov 2014

Vi legger ut skjermhjelpen i PDF-format. Det betyr at brukerhåndboken blir tilgjengelig for redigering og utskrift.

Les mer...

free Space
Slektsforskerdagen 2014 gjennomført
29. okt 2014

Slektsforskerdagen 2014 ble gjennomført i helgen. Embla hadde "stander" på flere av arrangementene der medlemmer har stått og fortalt om Embla Familie og Slekt.

Les mer...

free Space
Slektsforskerdagen 2014
22. okt 2014

Det er duket for slektsforskerdagen førstkommende lørdag 25. oktober 2014. Årets arrangementer teller 29 i tallet og går fra Arendal i sør til Tromsø i nord. Det skal derfor være gode muligheter for å finne et arrangement nært ditt hjemsted.

Les mer...

free Space
I en sofa på arkivet på Youtube
16. okt 2014

Riksarkivet legger fortløpende ut høstens sofakvelder på videotjenesten Youtube. Her kan du se flere timers opptak fra Riksarkivet.

Les mer...

free Space
Embla brukergrupper
10. okt 2014

Rundt om i landet finnes det medlemmer av Norsk Familiehistorie som samles jevnlig for å hjelpe hverandre å bruke Embla Familie og Slekt på en best mulig måte. På medlemssiden kan du undersøke om det finnes en gruppe i ditt nærområde.

Les mer...

free Space
Veiledning: Gjenopprette Embla Familietre fra Internett
29. sep 2014

Etter at kjøpet ditt av Embla Familietre har blitt bekreftet legges produktet til som sikkerhetskopi på din medlemsside. Det betyr at du enkelt kan hente familietreet som sikkerhetskopi i Embla Familie og Slekt ved å bruke gjenopprettingsfunksjonen.

Les mer...

free Space
Embla Familietre er nå tilgjengelig for våre medlemmer
29. sep 2014

Embla Familietre er vårt nye produkt utviklet i samarbeid med Kjell Martin Gjævenes. Familietreet kan brukes som oppslagsverk og hjelpeverktøy i slektsgranskingen.

Les mer...

free Space
Brukernavn og lisens
25. sep 2014

I lisensoppsettet registreres medlemsinformasjonen i Embla Norsk Familiehistorie. Deler av denne informasjonen blir brukt når du tar sikkerhetskopier til Internett, sjekker for oppdateringer og når du sjekker status for medlemskapet. Vi anbefaler alle å sette inn korrekt informasjon her. Det er viktig at den informasjonen som du skriver inn her er oppdatert til en hver tid.Les mer...

free Space
Fritekstfelt i person- og familieskjema
19. sep 2014

Visste du at du kan legge til adresser, telefonnummer og medisinsk historie til personer? Henvendelser den siste uken tyder på at flere brukere ikke vet om denne muligheten. Vi tar en kort gjennomgang her.

Les mer...

free Space
Embla Minner er nå tilgjengelig for iPad
10. sep 2014

Embla Minner er siste tilvekst laget kun for medlemmer i Embla Norsk Familiehistorie. Programmet henter navn og bilder fra familietreet slik at de kan vises og deles med andre.

Les mer...

free Space
Tilpasning av Embla Familie og Slekt på skjermen
5. sep 2014

Windows må være satt opp på normal måte for å kunne bruke Embla Familie og Slekt. På noen maskiner er skriftstørrelsen i Windows satt opp med stor skrift, og dermed blir slektsprogrammet feil når det vises på skjermen. I denne artikkelen viser vi hvordan Windows settes opp på normal måte slik at slektsprogrammet vises riktig.

Les mer...

free Space
Registrere halvsøsken i Embla
27. aug 2014

Det kan ofte være vanskelig å forstå hvordan man skal registrere andre familieforhold enn dem som er rent biologiske. Vi tenker ofte på "uekte barn", eller barn født utenfor ekteskap som et problem når vi skal registrere barnet i en familie. Her skal barnet registreres i en familie med sin biologiske mor og sin biologiske far, selv om foreldrene ikke var/er gift.

Les mer...

free Space
Slektsprogrammet TMG avvikles
19. aug 2014

Wholly Genes, produsenten av slektsprogrammet The Master Genealogist (TMG), har meldt at programmet nå avvikles.

Les mer...

free Space
Klart for en ny høst med "I en sofa på arkivet".
14. aug 2014

Denne høsten kan du delta på hele fem sofakvelder i Riksarkivbygningen. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Les mer...

free Space
Hjelpeprogrammet DAGER
7. aug 2014

Vi har fått noen henvendelser i det siste angående hjelpeprogrammet DAGER og legger derfor ut nedlastingssiden på nytt.

Les mer...

free Space
Lokalhistorisk wiki
31. jul 2014

Lokalhistoriewiki.no er en fag- og forskningswiki som drives av Norsk lokalhistorisk institutt (NLI). Wikien har nå 26 667 artikler og 44 553 bilder, og kan være vel verdt et besøk om du er interessert i lokalhistorie.

Les mer...

free Space
CWGC lanserte ny nettside og arkiv
24. jul 2014

I forbindelse med hundreårsmarkingen for første verdenskrig har Commonwealth War Graves Commission (CWGC) lansert nettsiden Discover 14-18 og et nytt arkiv på Internett. Målet er å belyse historien rundt første verdenskrig og de som tjenestegjorde for Commonwealth-styrkene.

Les mer...

free Space
SAMDOK-konferansen 2014
17. jul 2014

Årets SAMDOK-konferanse avholdes 15. og 16. oktober på Thon Hotel, Gardermoen. Tema for konferansen er "Samarbeid for samla samfunnsdokumentasjon".

Les mer...

free Space
Informasjon til våre medlemmer
11. jul 2014

Vi får stadig vekk henvendelser fra medlemmer angående endringer av personinformasjon, tilgang til nyhetsartiklene eller fornyelse av medlemskap. Vi tar derfor en kort gjennomgang her.

Les mer...

free Space
Slektsgransking på biblioteket
1. jul 2014

Hvis du trenger mer informasjon til slektsgranskingen kan et besøk til ditt lokale bibliotek være løsningen. Her kan du blant annet finne lærebøker, slektsbøker, bygdebøker og mikrofilmer som kan hjelpe deg videre med slektsgranskingen din. Det beste av alt er at det som oftest er helt gratis å benytte seg av tilbudet.

Les mer...

free Space
Ny riksarkivar
26. jun 2014

Inga Bolstad ble fredag 20. juni utnevnt til Riksarkivar og leder for arkivverket. Dermed har Norge fått sin første kvinnelige riksarkivar. Det er sannelig på tide, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Les mer...

free Space
Multimediaverktøy
19. jun 2014

Vi ser i denne artikkelen på multimediaverktøyet. Verktøyet er en fin måte å rydde opp i multimediafilene som du har lagt inn i slektstreet ditt.

Les mer...

free Space
Kulturminnedagene 2014
11. jun 2014

Årets kulturminnedager går av stabelen 13. september og varer til 21. september. Tema for kulturminnedagene er «Den Store reisen: 200 års samfunnsutvikling» og står selvsagt i forbindelse med grunnlovsjubileet. Målet med årets arrangementer er å belyse hva som har skjedd av utvikling og endring i samfunnet vårt siden grunnlovsforsamlingen på Eidsvoll i 1814.

Les mer...

free Space
Stedsnavnsskjema – preposisjoner og fraser
5. jun 2014

Vi har i det siste fått flere forespørsler om hvordan man skal bruke preposisjoner og fraser i Stedsnavnsskjema. Vi tar derfor en kort gjennomgang her.

Les mer...

free Space
Familieskjema - del 2
27. mai 2014

Vi fortsetter med Familieskjemaet ved å se på inngifte i familien.

Les mer...

free Space
Familieskjema - del 1
21. mai 2014

En familie er en samling av to eller flere enkeltpersoner som danner en kjernefamilie. En kjernefamilie er mor, far og barn. En familie kan ikke bestå av én person alene. Det er i Familieskjemaet du dokumenterer historien om familien.


Les mer...

free Space
Del familietreet med andre
13. mai 2014

Vi har i det siste fått noen henvendelser på hvordan man kan dele familietreet med andre. Vi velger derfor å legge ut en artikkel fra 28.04.2013 som beskriver dette nærmere.

I versjon 9 er det mulig å lagre familietreet ditt på en USB-minnebrikke og gi den til slekt som ikke har noe dataprogram for slektsgransking.Les mer...

free Space
Navnevariasjon
8. mai 2014

Samme personen kan ha flere navn gjennom et lang liv. Kvinner kan for eksempel skifte navn ved inngått ekteskap. Det kan derfor være nyttig å bruke hendelsen Navnevariasjon fra hurtiglisten for hendelser.

Les mer...

free Space
31. internasjonale kongress for genealogi og heraldikk
2. mai 2014

Den 31. internasjonale kongress for genealogi og heraldikk arrangeres i Oslo 13. til 17. august 2014 i samarbeid mellom Norsk Slektshistorisk Forening og Norsk Heraldisk Forening. Temaet for kongressen er «Innvirkning på genealogi og heraldikk av store hendelser i en nasjons historie».Les mer...

free Space
Mitt farvel med Embla Norsk Familiehistorie
24. apr 2014

Da var tiden kommet for å si farvel med Embla Norsk Familiehistorie. Tiden min her har gått utrolig fort og nå er praktikantoppholdet mitt her på Sri Lanka over, det er på tide å dra tilbake til Norge. Jeg er utrolig takknemmelig for at jeg valgte å takke ja til dette praktianktoppholdet! Dette året har virkelig vært et eventyr og jeg har blitt kjent med så mange utrolig flotte folk, samtidig som jeg har fått opplevd et helt nytt land og kultur. Og på toppen av dette har jeg hatt en veldig spennende, utfordrende og givende jobb.

Les mer...

free Space
De Utvalgte
23. apr 2014

Gå ikke glipp av TV2s "De Utvalgte" som har premiere 23. april kl. 21:40 på TV2. I programmet drar Solveig Kloppen og Hans Olav Lahlum på tur i inn- og utland for å finne slektninger etter seks av de 112 Eidsvollsmennene.


Les mer...

free Space
Introduksjon til Digitalarkivet
15. apr 2014

På Arkivverkets hjemmesider kan man søke gjennom kilder digitalt i Digitalarkivet. I arkivet kan du søke i blant annet folketellinger, kirkebøker og skiftemateriale.


Les mer...

free Space
Rekordstore slektsstreff
11. apr 2014

Å invitere til slektstreff kan være en fin anledning til å bli bedre kjent med dine slektninger. Men det kan også være en ypperlig mulighet til å få hele familien din inn i rekordbøkene.

Les mer...

free Space
Ny medarbeider ved kontoret
9. apr 2014

Kjære medlemmer av Embla Norsk Familiehistorie.

Nå er jeg omsider på plass på Sri Lanka og er klar for å bli medlem av Embla-familien. Jeg er veldig glad for at jeg har fått denne sjansen av Embla og gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgavene. Akkurat nå blir jeg opplært av Ingrid på kontoret her i Colombo. Selv om det er mye å lære og mange inntrykk å ta inn er jeg sikker på at dette blir et godt og lærerikt år.


Les mer...

free Space
Personskjema - del 2
3. apr 2014

Det neste på personskjemaet er hendelsene født og død med tilhørende informasjon for dato og sted.

Les mer...

free Space
Personskjema - del 1
1. apr 2014

Personskjemaet viser all informasjon om en enkelt person.

Les mer...

free Space
Kildeskjema
27. mar 2014

Kildeskjemaet kan åpnes kun på en måte:
• Ved å høyreklikke på en kilde i kildelisten


Les mer...

free Space
Se lenger enn det Oversiktsskjemaet kan vise
23. mar 2014

Som en oppfølger til artikkelen om Oversiktsskjemaet vil vi i denne artikkelen vise hvordan du kan se lenger enn det overssiktsskjemaet viser.

Les mer...

free Space
Oversiktsskjema
21. mar 2014

I denne artikkelen kommer vi med tips til hvordan oversiktskjemaet fungerer. Kanskje kan du lære noe nytt som vil gjøre bruken av oversiktisskjema enklere for deg.

Les mer...

free Space
Ofte stilte spørsmål
17. mar 2014

Har du problemer du trenger hjelp med? Vi opplever stadig at det er de samme spørsmålene som går igjen på brukerstøtten og har derfor laget et dokument hvor vi har samlet «Ofte stilte spørsmål». Tanken er at dere da lettere kan finne en løsning på problemet dere måtte ha, istedenfor å måtte vente på svar fra en av oss her på kontoret.

Les mer...

free Space
Slektstreff
14. mar 2014

Nå er våren snart her og kanskje er det tid for å planlegge et slektstreff?

Et slektsstevne kan være både nyttig og spennende. Det kan være nyttig fordi slektsgranskeren kan benytte anledningen til å samle mye informasjon. Det kan være spennende fordi det er en sjelden anledning til å samle mange nålevende slektninger. Men et slektsstevne krever god og omfattende planlegging.


Les mer...

free Space
Kan slektsgransking offenleggjerast på nett?
8. mar 2014

Slektsgransking er ein svært populær hobby i Noreg, men kva kan ein eigentleg publisere på nett? Denne artikkelen gir eit lite innblikk i kva ein bør ta hensyn til.Les mer...

free Space
Hvordan gjøre endringer i stedsnavnsregistreringen
6. mar 2014

Den siste tiden har vi skrevet en del artikler om stedsnavn, rett og slett fordi vi har fått en del spørsmål knyttet til dette temaet. I denne artikkelen vil vi gjerne informere om noe som er viktig når det kommer til stedsnavn og om du ønsker å endre stedsnavnet.

Les mer...

free Space
Språket vårt i utvikling
28. feb 2014

Språket er det viktigste kommunikasjonsmiddelet vi har. Og det er hele tiden under utvikling. Fra urnordisk til norrønt til mellomnorsk til nynorsk og bokmål. Språket har hele tiden vært i forandring og blitt påvirket fra ulike kanter. Påvirkningen er noe sterkere i dag og går noe raskere ettersom globaliseringen har ført til at avstandene mellom land blir mindre og dermed spres ord og uttrykk fortere.

Les mer...

free Space
Stedsnavnsliste
24. feb 2014

Stedsnavnslisten inneholder alle stedsnavn som er registrert i familietreet. Den primære funksjonen er å finne et stedsnavn så raskt som mulig, slik at du kan bruke stedet i hovedpanelet. Det er også mulig å lage et nytt stedsnavn, gi stedsnavnet nytt navn, kopiere et stedsnavn eller å slette et stedsnavn helt fra familietreet.

Les mer...

free Space
Stedsnavnsskjema
21. feb 2014

Det er i Stedsnavnsskjemaet du dokumenterer historien om gården, stedet, plassen etc. Forklaring på hvordan man registrere stedsnavn er beskrevet i denne artikkelen

Les mer...

free Space
Nasjonal åpning av grunnlovsjubileet 2014 på Eidsvoll
13. feb 2014

Stortinget inviterer til et spektakulært utearrangement for hele familien ved Eidsvollsbygningen 16. februar, for å markere den offisielle åpningen av grunnlovsjubileet 2014.

Les mer...

free Space
Problemer med å betale for medlemskapsfornyelse på internett?
10. feb 2014

Dersom du har problemer med å betale for medlemskapsfornyelse eller ikke ønsker å betale over nettet, gi oss en beskjed så sender vi deg en faktura enten per e-post eller per post.

I dag skal alle medlemmer tre uker før medlemskapet i Norsk Familiehistorie løper ut få en e-post fra oss som beskriver hvordan man kan fornye medlemskapet sitt. Dette blir sendt til samme e-postadresse som dere bruker til å logge inn på medlemssiden. I e-posten finner dere en link som tar dere med til en betalingsterminal hvor dere ved hjelp av kort kan betale for medlemskapet. Dersom det oppstår noen problemer med denne betalingsformen eller dere ikke ønsker å betale over internett er det bare å gi oss en beskjed på firmapost@embla.no . Vi kan sende deg faktura enten på e-post eller per post, alt etter hva man ønsker.

free Space
Forandre på ...
8. feb 2014

Har du lagt inn noe informasjon som er feil, eller som du ønsker å forandre på? All informasjon som du kan legge inn i Embla Familie og Slekt, kan du forandre på. Her viser vi hvordan du kan gjøre det.

Les mer...

free Space
Nummersystem
5. feb 2014

Vi har den siste tiden fått noen spørsmål om nummersystem i Embla Familie og Slekt, og tenkte derfor å komme med en oppklaring. I Embla Familie og Slekt blir det brukt forskjellige typer nummersystem.

• ID-nummer
• Ane-nummer (Ahnentafel-nummer)
• Henry-nummer
• Andre typer nummer


Les mer...

free Space
Nyttig informasjon om sikkerhetskopier
2. feb 2014

Sikkerhetskopien av familietreet er en kopi av selve familietreet, slik at dersom det skulle skje noe med familietreet er det mulig å gjenopprette familietreet fra sikkerhetskopien.

Les mer...

free Space
Skjermhjelpen
31. jan 2014

Skjermhjelpen fungerer for øyeblikket ikke i den nyeste versjonen av Google Chrome eller i Internet Explorer 11. Vi holder på å rette opp i dette nå. I mellomtiden kan du benytte deg av en annen nettleser som for eksempel Firefox, eller en eldre versjon av de to ovennevnt.

Beklager ubeleiligheten dette medfører.

free Space
Vil du være med å hjelpe?
25. jan 2014

Som dere allerede vet er vårt utviklingskontor på Sri Lanka. I forrige uke kom en av de ansatte og lurte på om det var mulig å samle inn noen brukte datamaskiner som vi kunne gi til en av ungdomsskolene der hvor hun vokste opp.

Les mer...

free Space
FEIL MED SIKKERHETSKOPIERING TIL INTERNETT – VED BRUK AV MCAFEE
23. jan 2014

Som nevnt i tidligere artikkel er det noen medlemmer som har hatt problemer med å ta sikkerhetskopi til medlemssiden sin på internett. Etter mye testing fant vi ut at noen brannmurer stopper aktiviteten mellom slektsprogrammet og medlemssiden. I denne artikkelen har vi laget en beskrivelse på hvordan man kan skru av brannmuren i McAfee og dermed gi Embla Familie og Slekt tilgang til medlemssiden på internett.

Les mer...

free Space
Jakten på Norge
19. jan 2014

Det er 200 år siden Eidsvollsmenn satte sine signaturer på grunnlovsdokumentet. I år skal NRK gi alle i Norge kunnskap om 1814s betydning for demokratiet vårt og slik nasjonen fortoner seg i dag. Dette gjør de blant annet gjennom ti dokumentarprogrammer om jakten på Norge før og nå. Tredje episode sendes i kveld, søndag 19.01.2014 på NRK1 kl. 20.55.

Les mer...

free Space
Hjelpeverktøy for familietreet
14. jan 2014

Hvis alt hadde fungert 100% korrekt ville det ikke vært nødvendig å ha verktøy for å sjekke og korrigere databasen og andre data i familietreet. Men slik er det dessverre ikke, og vi har laget flere typer verktøy for å hjelpe deg å ta vare på familieinformasjonen på best mulig måte.

Les mer...

free Space
Feil med sikkerhetskopiering til internett - løsning
7. jan 2014

Vi har den siste tiden fått inn flere meldinger hvor noen medlemmer har problemer med å ta sikkerhetskopi til medlemssiden på internett. Vi har den siste tiden gjennomført utrolig mye testing for å finne mulige løsninger på dette problemet. Det viser seg at noen brannmurer stopper aktiviteten mellom slektsprogrammet og medlemssiden. Vi vil derfor publisere flere artikler som beskriver hvordan man kan gi slektsprogrammet tilgang til og kontakt med medlemssiden. I denne første artikkelen vil vi vise hvordan man kan gi tilgang i Windows egen brannmur.

Les mer...

free Space
Hendelser
22. des 2013

Alle hendelser ligger i en forhåndsdefinert liste i hurtiglisten for hendelser. Dette er biblioteket over alt det som kan hende i en persons liv. Det er også hendelser for et pars samlivsform eller samlivsbrudd. Hvis ikke hendelsen du trenger er definert i listen, kan du lage din egen.

Les mer...

free Space
Jubileumsserien «De utvalgte»
17. des 2013

Slektsforskning har blitt veldig populært i Norge for tiden, flere og flere viser interesse for å finne ut mer om slekten sin. Etter at NRK hadde stor suksess med serien «Hvem tror du at du er?» kommer Tv2 nå med serien «De utvalgte». «De utvalgte» skal markere 200-årsjubileet for Norges grunnlov og serien skal finne etterkommer etter seks av de totalt 112 eidsvollsmennene som utformet Norges grunnlov i 1814.

Les mer...

free Space
Tips: Dersom noe skulle gå galt i en arbeidsøkt
13. des 2013

Visste du at når du åpner familietreet ditt i slektsprogrammet åpner du egentlig to utgaver av samme familietre? Det ene familietreet er det du jobber og oppdaterer, mens det andre holdes slik det var før du startet økten. Dette familietreet blir ikke oppdatert før økten din er ferdig og du har lagret de nye endringene.

Les mer...

free Space
Ukjent-utgiver?
11. des 2013

Vi har siste tiden fått beskjed fra noen medlemmer at de får opp en melding på engelsk om ukjent utgiver når de starter slektsprogrammet. Noen har vært redd for å gå videre og forstår ikke helt hva denne meldingen betyr. Men her kommer oppklaringen.

Les mer...

free Space
Vet du forskjellen på slektsprogrammet og familietreet?
7. des 2013

Vet du hva forskjellen på slektsprogrammet, familietreet, sikkerhetskopien og Gedcom er? Ofte får vi henvendelser fra medlemmer hvor disse ulike elementene blir brukt om hverandre. Spesielt er det mange som tror at slektsprogrammet, familietreet og sikkerhetskopi er det samme. Vi ønsker derfor å komme med en liten oppklaring i forskjellen mellom disse.

Les mer...

free Space
Putt hvem du vil i en gruppe og eksporter
21. nov 2013

Når dine slektninger bruker et annet slektsprogram enn Embla Familie og Slekt er man nødt til å dele familietreet med dem ved hjelp av Gedcom. I Embla Familie og Slekt kan du opprette grupper med hvem du vil og lagre dem til en Gedcom-fil som du kan gi til din tante Turid.

Les mer...

free Space
Hurtiglister
15. nov 2013

De aller fleste slektsprogram som har vært på markedet en stund har verktøy som gjør arbeidet enklere. Det er ikke alltid like lett å finne disse verktøyene. Her kommer noen tips som kan være nyttig og gjøre det noe enklere når man arbeider i familietreet.

Les mer...

free Space
Embla Datahjelp
1. nov 2013

Er du en av de som er usikker på om datamaskinen din er oppdatert med nyeste versjon av Windows og virusprogram? Er du en av de som ikke føler at du har den største datakunnskapen og gjerne skulle hatt litt hjelp? Vår nye tjeneste Embla Datahjelp er utviklet kun for våre medlemmer og vil gjøre datahverdagen noe enklere og mye tryggere for folk flest.

Les mer...

free Space
Er datamaskinen din sikker?
30. okt 2013

De siste ukene har det vært mye fokus på datasikkerhet i media. Flere «innbrudd» har blitt avslørt og det viser seg at vi generelt er alt for dårlig på sikkerhet når vi er på internett og på selve datamaskinen. Nesten ingen er ikke klar over hva de bør gjøre for å ta vare på datamaskinen sin. Vi er rett og slett for naive.

Les mer...

free Space
Da var Slektsforskerdagen over for i år!
29. okt 2013

Da var Slektsforskerdagen 2013 over og vi håper de fleste av dere hadde tiden til å ta turen innom.

Slektsgranskerdagen ble gjennomført mange forskjellige steder rundt om i landet. Ved noen arrangementer har medlemmer av Norsk Familiehistorie stått på stand og fortalt om Embla Familie og Slekt. Vi håper at alle våre nye og gamle medlemmer i Norsk Familiehistorie har hatt en hyggelig dag.

Les mer...

free Space
Embla Testamentet
22. okt 2013

I forbindelse med slektsforskerdagen 2013 har vi i Embla Norsk Familiehistorie gleden av å presentere vår nye tjeneste «Embla Testamentet». Med Embla Testamentet kan du gi familietreet ditt til flere familiemedlemmer etter din bortgang selv om datamaskinen blir helt slettet eller rett og slett kastet. La familietreet ditt gå videre til kommende generasjoner.

Les mer...

free Space
Urbefolkning og minoriteter i Norge
21. okt 2013

Årets tema for Slektsforskerdagen er Urbefolkning og etniske minoriteter i Norge. Og fokuset vil særlig være på samer, kvener, skogfinner, sigøynere (rom), tatere (romani) og jøder.
Samer har status som urbefolkning. De andre folkegruppene har offisiell status som nasjonale minoriteter.


Les mer...

free Space
Slektsforskerdagen 2013
15. okt 2013

Da nærmer det seg Slektsforskerdagen 2013. Den 26.oktober i år vil Slektsforskerdagen finne sted over flere plasser i Norge. Årets tema for Slektsforskerdagen er Urbefolkning og etniske minoriteter i Norge.

Les mer...

free Space
Mal for stedsnavn
4. okt 2013

I Stedsnavnsskjemaet kan hvert stedsnavn deles opp i maksimalt seks forskjellige deler. Det kan være en plass, en kommune, et fylke, et land osv.

Les mer...

free Space
Mange løse grener
26. sep 2013

Hvor mange løse grener har du i familietreet ditt?

Les mer...

free Space
Bruk arkivene til å finne informasjon
21. sep 2013

Gode og pålitelige kilder er en veldig viktig del av slektsgransking. Det finnes så mye god informasjon å hente dersom du bruker de riktige kildene. Derfor ønsker vi å tipse dere om noen gode kilder, legg gjerne igjen en kommentar under dette innlegget dersom du har flere tips til hvor man kan finne gode kilder til informasjon.

Les mer...

free Space
Tips til bokutskriften
14. sep 2013

Teksten i bokutskriften kan du forandre på selv. Setningsstrukturen (plasseringen av ord i setninger) kan forandres og selve ordene i setningene kan forandres. Du kan langt på vei tilpasse bokutskriften til dine egne spesielle behov.

Les mer...

free Space
Viktigheten av å ta vare på slektskunnskapen for etterkommerne
10. sep 2013

I dagens samfunn har vi som oftest kontroll på kjernefamilien, bestående av mor, far og barn, tanter, onkler og besteforeldre. Og i et samfunn hvor denne kjernefamilien blir større og større, der man ofte må legge til både steforeldre, stesøsken, halvsøsken er det mye å holde styr på. Og man ser at slektskunnskapen utover denne kjernefamilien ofte forsvinner mellom generasjoner.

Les mer...

free Space
Det er mulig å legge til flere bilder på samme person
6. sep 2013

I versjon 9.0.410 er det mulig å registrere flere bilder på den samme personen, familien, stedet og lignende. Nå kan du altså registrere ulike bilder for ulike aldre til personen og viktige hendelser i livet.

Les mer...

free Space
Alt for Norge
1. sep 2013

Har du slektninger fra Amerika? Nå er programmet «Alt for Norge» fra TVNorge tilbake med sin fjerde sesong. I programmet møter vi 12 norsk-amerikanere som kommer til Norge for å oppleve moderlandet for aller første gang.

Les mer...

free Space
Eidsvollsmennenes etterkommere
23. aug 2013

Andre påskedag 1814 samlet 112 utvalgte menn seg i Eidsvollsbygningen. Representantene, som på rekordtid var valgt fra by, land og militære enheter, var møtt opp for å fastsette Norges grunnlov. Forsamlingen besto av 57 embetsmenn, 37 bønder, 13 kjøpmenn og 5 brukseiere.

Les mer...

free Space
Hurtigregistrering av kilder
19. aug 2013

Visste du at det er flere måter å legge til kilder og kildehenvisninger forholdsvis mye raskere enn ved å dra én og én kilde fra kildelisten og over til hovedpanlene?

Les mer...

free Space
Hvem er egentlig slekten din?
5. aug 2013

I forrige ukes artikkel ble det skrevet om generasjoner og hvordan navn og verdier tidligere har gått i arv i slekten. Men hvem er egentlig ansett som slekten din? Familiebilde i dag i forhold til noen få generasjoner tilbake i tid har forandret seg veldig. Før var familie og slekt noe som dreide seg om de biologiske røttene man hadde. Spør du noen i dag er det veldig sannsynlig at de tar med personer i sin familie som de ikke er biologisk relatert til. Familiebilde har altså endret seg kraftig og den «modernefamilien» har blitt veldig vanlig, hvor kjernefamilien er bestående av mor, far, barn, stesøsken, steforeldre og halvsøsken.

Les mer...

free Space
Hva skal barnet hete?
29. jul 2013

Å finne navn til sine barn kan være en stor utfordring. Barnet skal tross alt bære med seg dette navnet resten av livet. Så hvordan velger man hva barnet skal hete? Før i tiden var det veldig vanlig å oppkalle barnet etter forfedrene, mens i dag velger man mye friere og ofte etter temporære trender og hva man selv synes er fint.

Les mer...

free Space
Lag ditt medisinske familietre
19. jul 2013

Når man driver med slektsgransking kommer man over masse nyttig informasjon om sine røtter. En ting er at dette er veldig interessant og spennende å ha kunnskap om, men samler man den rette informasjonen kan slektsgransking faktisk være livsviktig.

Les mer...

free Space
Mer plass for lange navn i forfedre rapport
16. mai 2013

I rapporten som viser forfedre i 8 generasjoner på ett ark har alltid hatt noe liten plass for lange navn i de siste generasjonene. Nå er dette justert for å gi plass til lange navn og samtidig være like oversiktlig som tidligere.

Les mer...

free Space
Hvordan opprette ny brukerstøttesak
8. mai 2013

Brukerstøtten er en vesentlig del av våre medlemsider. Det er viktig for oss at alle medlemmer av Norsk Familiehistorie får nødvendig veiledning slik at de kan dra nytte av programmet.

Les mer...

free Space
Tilbake til fortiden med stedsnavn
3. mai 2013

I versjon 9 av slektsprogrammet vårt er det mulig å bruke stedsnavn på gammelmåten. I tidligere tider var det kun mulig å sette komma mellom stedsnavnsdeler for å beskrive et sted så nøyaktig som mulig. I versjon 8 introduserte vi preposisjoner, fraser og stedsnavnsmaler. Det ble litt for mye for mange av våre medlemmer. Vi har nå gjort det mulig å bruke gammelmåten igjen - tilbake til fortiden.

Les mer...

free Space
Oppgradering til Embla Familie og Slekt v9.0.410
23. apr 2013

Det fullnorske slektsprogrammet Embla Familie og Slekt er nå klar med en ny oppgradering til versjon 9.0.410. Gode tilbakemeldinger fra våre medlemmer i Norsk Familiehistorie gjør at programmet blir stadig bedre.

Les mer...

free Space
Siste middelalder konge i England er kanskje funnet
5. feb 2013

Han var konge av England, men i århundrer lå han uten deksel eller kiste i en ukjent grav, og hans navn ble et synonym for ondskap.

På mandag annonserte forskere at de mest sannsynlig har funnet restene av Richard III – Kong Rikard den tredje som forfatteren William Shakespeare skrev et stykke om.


Les mer...

free Space
Utvidet oversikt i versjon 9 av slektsprogrammet
11. jan 2013

En god og enkel oversikt er det alle slektsgranskere ønsker. De forskjellige slektsprogram har løst dette på forskjellige måter. Noen gode og noen mindre oversiktlige – nesten som å kikke igjennom et nøkkelhull. I versjon 9 av Embla Familie og Slekt har Oversiktsskjemaet blitt utvidet og kan nå vise en generasjon med etterkommere også. Hele 8 generasjoner på en side samtidig – interaktivt.

Les mer...

free Space
Embla Familie og Slekt v9 er sertifisert for Win7 og Win8
2. des 2012

Embla Familie og Slekt versjon 9 er det eneste slektsprogrammet i verden som Microsoft har sertifisert for Windows 7 og Windows 8 med tilhørende logo.

Les mer...

free Space
Gjenopprette en sikkerhetskopi fra Internett
14. nov 2012

Det er flere og flere av våre medlemmer som benytter medlemstilbudet å lagre sikkerhetskopier av familietreet på Internett. I denne artikkelen viser vi hvordan du kan gjenopprette en sikkerhetskopi som tidligere er lagret på dine medlemssider på Internett.

Les mer...

free Space
Hvor er alle bildene?
7. nov 2012

Bilder som brukes i slektsprogrammet kan lagres hvor som helst på datamaskinen din. Ved en sikkerhetskopi er det kun bilder som er lagret i selve familietreet (databasen) som blir kopiert over i sikkerhetskopien. I versjon9 er det laget et nytt verktøy som flytter bilder over til familietreet for å gjøre det enklere for deg.

Les mer...

free Space
Automatisk innlogging til medlemssidene
5. nov 2012

Det er mulig å gå til våre hjemmesider og bli automatisk logget inn på medlemssidene til Norsk Familiehistorie. Da trenger man ikke å oppgi e-post og passord hver eneste gang. Men nå er det slik med data – alt virker kanskje ikke helt slik som forventet. Og slik er det også med innlogging til medlemssidene. Denne artikkelen viser deg hva du må gjøre på maskinen din for at det skal virke slik som man ønsker.

Les mer...

free Space
Slektsgranskerdagen 2012 i hele landet
28. okt 2012

Den siste lørdagen i oktober arrangerte DIS-Norge slektsgranskerdagen hele 35 steder rundt om i landet. På flere steder var medlemmer av Embla-gruppene og delte ut gratis demo CD-plater for Embla Familie og Slekt versjon9 slik at nye slektsgranskere kunne gå hjem og prøve programmet i helga.

Les mer...

free Space
Problemer med opplasting og nedlasting fra internett er løst!
15. sep 2012

Hei alle,

Vi har hatt noen henvendelser fra medlemmer som ikke har kunnet lagre sitt familietre på internett, og heller ikke hente sitt gamle familietre fra internett.

Les mer...

free Space
Når man roper i skogen
18. jul 2012

I forrige artikkel skrev jeg litt om vår søken etter en ung ressursperson som kunne tenke seg å være med å bygge opp igjen Norsk Familiehistorie, og samtidig bo ett års tid på Sri Lanka. Nå venter vi på at VISA for to personer skal klargjøres for avreise.

Les mer...

free Space
Norsk Familiehistorie settes på vent
7. jul 2012

Det er nå klart for de aller fleste at klubben Norsk Familiehistorie har problemer med den nye medlemsportalen. For å kunne snu den negative trenden og komme tilbake dit vi var tidligere, er det bestemt at den nye store medlemsportalen skal skrinlegges. Det er satt i gang arbeid med en ny medlemsportal. Mens denne blir utviklet vil Norsk Familiehistorie bli satt på vent. Slektsprogrammet Embla Familie og Slekt vil virke helt normalt uten medlemsportalen på Internett, men det vil ikke være mulig å oppgradere slektsprogrammet, ta sikkerhetskopi til Internett (det må gjøre lokalt til egen datamaskin på vanlig måte), samt andre medlemsfordeler som finnes på medlemssidene. De som er medlemmer av Norsk Familiehistorie skal ikke gå glipp av noe da medlemskapet vil bli utvidet tilsvarende den tiden klubben ikke har vært operativ. Vi ønsker også å knytte til oss en ung person med universitetsbakgrunn, helst fra historie eller journalistfagene, men andre faggrupper vil også bli vurdert. Denne ressurspersonen vil være med å bygge opp igjen Norsk Familiehistorie på nettet. Hvis du kjenner til en ung-voksen som ønsker å tilbringe ett år i eksotiske Sri Lanka og jobbe i en IT-bedrift med et ungt personell, så må du formidle informasjonen videre. Vi vil forsøke å legge ut en liten artikkel hver 14 dag om fremdriften til den nye medlemsportalen slik at dere kan se at det er fremdrift.

Les mer...

free Space
Tore Strømøy politianmeldt
6. jun 2012

Programleder Tore Strømøy er anmeldt for brudd på Åndsverksloven i forbindelse med programmet Tore på sporet.

Les mer...

free Space
På tide med litt informasjon - del 2
19. mai 2012

Da nærmer vi oss sommeren og mange lurer på hva som skjer med Embla Familie og Slekt v9. Denne artikkelen forteller hva vi holder på med i Norsk Familiehistorie.

Les mer...

free Space
Slektskrønike om norsk velsituert familie
15. mai 2012

Boken på nesten 600 sider om familien Andresens ble bestilt av Johan H. Andresen jr. Den viser familien til en av Norges rikeste menn gjennom de siste 200 årene. Verket er ført i pennen av Knut Sogner, professor i økonomisk historie ved Handelshøyskolen BI.

Les mer...

free Space
På tide med litt informasjon
7. mar 2012

I denne artikkelen skriver jeg litt om hva som skjer i Embla for tiden. Det er flere som ønsker en tilbakemelding og derfor har jeg skrevet en liten artikkel – eller blogg om man skal bruke de nye internett-begrepene.

Les mer...

free Space
Medlemmer kan nå laste ned fullversjon av v8 og v9
24. jan 2012

Ved installasjon til en ny datamaskin har det alltid vær nødvendig å installere slektsprogrammet Embla Familie og Slekt fra CD-plate, og da aller helst den nyste versjonen. Mange har måttet kjøpe ny CD-plate og få den tilsendt i posten, men nå er det mulig å laste fullversjonen av Embla Familie og Slekt versjon8 og versjon9 fra medlemssidene på internett.

Les mer...

free Space
Oppgradering og sikkerhetskopi virker igjen
24. jan 2012

Vi har flyttet våre hjemmesider til ny web server (datamaskin) og for å være sikker på at vi ivaretar sikkerheten på best mulig måte har vi foretatt forskjellige tiltak. Dette har gjort det vanskelig å slippe data in på datamaskinen og å slippe informasjon ut fra datamaskinen. Det har derfor vært noen dager hvor det ikke har vært mulig å ta en sikkerhetskopi til Internett fra Embla Familie og Slekt og heller ikke å kjøre en oppdatering fra slektsprogrammet. Dette er nå korrigert og både sikkerhetskopi fra v8 and v9 og sikkerhetskopi til Internett fra Embla Familie og Slekt virker igjen.

Les mer...

free Space
DANPA - Danmarks Nationale privatarkivdatabase
13. okt 2011

Danmarks Nationale privatarkivdatabase, har mye information for de som har sine forfedre fra vårt naboland. Det er mulig å søke i 120.000 forskellig typer arkivmateriale.

Les mer...

free Space
Lokalhistoriewiki med mer enn 10 000 artikler
8. okt 2011

lokalhistoriewiki.no drives av Norsk lokalhistorisk institutt (NLI), men artikler skrives og bilder lastes opp av frivillige med interesse og kompetanse innen områdene den dekker, og både faghistorikere og amatører er velkomne som bidragsytere. Wikien har nå 10 575 artikler og 12 800 bilder

Les mer...

free Space
Nettsidene slekt.no har aldri vært så lenge borte
8. okt 2011

Mange tror at nett-tjenesten slekt.no er permanent fjernet fra internett. Men redaktør Lars H. Alstadsæter sier at "Slekt.no er snart tilbake"

Les mer...

free Space
Dataviruset er 25 år
2. sep 2011

For 25 år siden ble det utviklet det som mange er enige om at verden kunne vært foruten: Det første dataviruset.

Les mer...

free Space
Mer plass for sikkerhetskopi
21. aug 2011

I kveld og natt har vi jobbet med større lagringsplass på web-serveren vår. Det er nå mye mer plass for sikkerhetskopier for medlemmer av Norsk Familiehistorie så vi bør ikke gå tom på en stund nå.

free Space
Nå kommer oldemors navn tilbake
21. apr 2011

Nybakte foreldre leter etter et unikt navn som skal skille nettopp deres barn ut fra mengden. Noen måneder senere fyker de samme navnene til topps på navnelistene. Denne artikkelen fra Aftenposten.no viser litt om navneendring.

Les mer...

free Space
Slektsgranskning er Norges mest populære hobby
11. apr 2011

Kristin Krohn Devold har gransket sin slekt: – Jeg fant ut at en i slekten min hadde drept to stykker.

Se hele artikkelen på tv2.no sine hjemmesider
http://www.tv2.no/gmn/slektsgranskning-er-norges-mest-populaere-hobby-3466297.html

free Space
Bilder på nett
7. apr 2011

Selv om Internett har gjort det mulig å dele bilder med en hel verden ved hjelp av et enkelt tastetrykk, er det fortsatt regler for hva som er lov å publisere.

Les mer...

free Space
Kan slektsgransking offentleggjerast på nett?
29. mar 2011

Slektsgransking er ein svært populær hobby i Noreg, men kva kan ein eigentleg publisere på nett? Denne artikkelen gir eit lite innblikk i kva ein bør ta hensyn til.

Les mer...

free Space
Tips og triks i slektsprogrammet – alfabetisk indeks
4. mar 2011

I bøkene er det mulig å opprette en alfabetisk indeks helt bak i boken med en oversikt over alle personer med tilhørende sidenummer. Denne artikkelen viser hvordan indeksen kan sorters på enten fornavn eller etternavn.

Les mer...

free Space
Tips og triks i slektsprogrammet – bakgrunnsbilde
28. feb 2011

Bakgrunnsbilder i rapporter gir en fin effekt slik at rapporten blir enda penere å vise fram. Men av og til er det ønskelig å skrive ut en rapport uten bakgrunnsbilde for å spare litt på dyrt blekk. Og noen ganger ønsker vi å skifte ut det bakgrunnsbildet som i utgangspunktet er i rapporten med et annet som vi synes passer bedre. Denne artikkelen viser deg hvordan.

Les mer...

free Space
Embla-gruppen er kjempe stor i DIS-Rogaland
29. jan 2011

DIS-Norge har nå rundt 9000 medlemmer og DIS-Rogaland er ett av de større lokallagene i foreningen. Årsmøtet i DIS-Rogaland for 2011 er sendt ut og viser at den lokale “Embla-gruppen” står meget sentralt for oppmøtet til foreningen. Ved å se på antall deltakere på medlemsmøter, oppmøte ved brukergrupper etc., kan vi lese fra årsmøteinnkallelsen at den stadig voksende Embla-brukergruppen står for ca. 50 % av oppmøtet for hele DIS-Rogalands medlemmer. Det er ene og alene ekteparet Marit og Oddvar Lilleaas som har æren for å spre informasjon om slektsgransking og tilrettelegge gode sosiale rammer rundt arrangementet til Embla-gruppen - måned etter måned - år etter år.

free Space
Tyske etternavn
20. jan 2011

Mange dansker og noen nordmenn har et etternavn som enten er klingende tysk, eller er fornorsket eller fordansket fra landet noe lenger sør i Europa.

Les mer...

free Space
Tips og triks i slektsprogrammet - små hurtiglister
6. jan 2011

I noen tilfeller kan de to boksene på toppen av hurtiglistene ta mye av plassen på høyre side av skjermen, og vi ønsker kanskje å se mer av listene under boksene. Da kan du gjøre listene mindre, og samtidig ha oversikten.

Les mer...

free Space
Oppgradering til Embla Familie og Slekt v8.0.200
8. des 2010

Det fullnorske slektsprogrammet Embla Familie og Slekt er nå klar med en ny oppgradering til versjon 8.0.200. Gode tilbakemeldinger fra våre medlemmer i Norsk Familiehistorie gjør at programmet blir stadig bedre. Vi oppforder alle som har eldre versjoner av Embla Familie og Slekt til å oppgradere så snart som mulig da familietreet ditt blir mer stabilt og mye bedre.

Les mer...

free Space
Folketellingen 1910
2. des 2010

Den 1. desember er det 100 år siden folketellingen for 1910 ble gjennomført. Taushetsplikten på 100 år er dermed over og Digitalarkivet har lagt ut enda en gavepakke til historikere og slektsgranskere.

Les mer...

free Space
Bruk av musetastene i hurtiglistene
17. nov 2010

Det er lett å bli noe forvirret når man bruker en mus i Windows. Hvilken musetast skal man klikke og når skal man klikke kun èn gang og når er det riktig å klikke to ganger? Her ser vi på hvordan musetastene virker i hurtiglistene i slektsprogrammet.

Les mer...

free Space
Embla har vunnet pris på Sri Lanka
4. okt 2010

Det nye programmet Embla Family Publisher er fortsatt under utvikling på Sri Lanka men har allerede vunnet pris under årets IT-prisutdeling. Prisen blir utdelt årlig av British Computer Society og har navnet NBQSA - The National Best Quality Software Awards og kan sammenlignes med den norske Amanda-prisen innen filmbransjen. Det er helt utrolig at en norskeid bedrift vinner pris innen kategorien ”forskning og utviking” på Sri Lanka med 20 millioner innbyggere – og programmet er ikke en gang ferdig!

Les mer...

free Space
Nye vikingskip er funnet
23. sep 2010

Det er funnet et nytt vikingskip i Vestfold men det blir ikke undersøkt eller gjennomført en utgavning. Undersøkelsene er utført med høyteknologi uten å sette spaden i jorda.

Les mer...

free Space
Nummersystem i Embla Familie og Slekt
22. sep 2010

I et slektsprogram er det mange nummersystem å holde orden på. Noen heter Ahnentafel, ID-nummer, Strandonitz eller enkelt og greit ane-nummer. I denne artikkelen ser vi litt nærmere på de forskjellige nummersystemene som vi har i Embla Familie og Slekt.

Les mer...

free Space
Embla er Microsoft Gullpartner
2. sep 2010

Embla Software Innovation på Sri Lanka som utvikler slektsprogrammet vårt er blitt Microsoft Gold Partner. En slik utmerkelse tar som regel flere år å oppnå mens vi har klart det i løpet av kun ett år.

Les mer...

free Space
Preposisjoner i stedsnavn
25. jun 2010

En preposisjon er de små ordene som beskriver et sted. Dette kan være ord som i, ved, på etc. Skal det være ”i Drammen” eller ”ved Drammen”. En frase derimot tar dette et stykke videre. En frase danner grunnlaget for bokutskriften av stedsnavn og denne artikkelen viser hvordan disse små ordene brukes og forandres.

Les mer...

free Space
Nøkkelen til medlemskapet i Norsk Familiehistorie
26. apr 2010

Det er mange fordeler med medlemskapet i Norsk Familiehistorie. To av dem er sikkerhetskopi av familietreet til Internett og gratis oppgradering av slektsprogrammet. Men noen medlemmer får melding at medlemskapet mangler. Det betyr at programmet ikke er lisensiert og denne artikkelen viser hvordan du enkelt fikser dette.

Les mer...

free Space
Tilpasning av Embla Familie og Slekt på skjermen
9. apr 2010

Windows må være satt opp på normal måte for å kunne bruke Embla Familie og Slekt. På noen maskiner er skriftstørrelsen i Windows satt opp med stor skrift, og dermed blir slektsprogrammet feil når det vises på skjermen. I denne artikkelen viser vi hvordan Windows settes opp på normal måte slik at slektsprogrammet vises riktig.

Les mer...

free Space
Utskrift av PDF med bilder
12. mar 2010

I Embla Familie og Slekt kan alle rapporter publiseres til det universelle PDF-formatet. Men i Vista og Windows7 kan bilder forsvinne. Her viser vi hvordan du kan gå rundt dette problemet og allikevel lage PDF-filer med bilder uansett Windows versjon.

Les mer...

free Space
Embla Familie og Slekt v8 godkjent for Windows7
5. feb 2010

Embla Familie og Slekt versjon8 er det eneste slektsprogrammet i verden som Microsoft har godkjent for Windows7 med tilhørende logo.

Les mer...

free Space
Unikt vikingfunn, men er det Odin eller Frøya?
14. nov 2009

En hobby-arkeolog gikk rundt med sin metalldetektor i begynnelsen av september 2009 på de gamle tuftene Lejre i Danmark. Metalldetektoren avdekket en liten sølvfigur på ikke mer enn to centimeter. Figuren viser viking-guden Odin med sine to fugler Hugin og Munin – eller kan det være Frøya som sitter på tronen?

Les mer...

free Space
Windows 7 er klar i dag
21. okt 2009

I dag har Microsoft sluppet det nye Windows7 på markedet. Vil Embla Familie og Slekt v8 virke på det helt nye Windows7?

Les mer...

free Space
Trolldomsdatabase og hekser i familien
24. sep 2009

En egen trolldomsdatabase gjør det mulig å finne ut om det har vært hekser i familien din. Nesten alle kjente trolldomssaker ved norske rettsinstanser er nå tilgjengelig i trolldomsdatabasen som er unik i internasjonal sammenheng.

Les mer...

free Space
Drømmenes land
17. sep 2009

Det er ikke mange bok-helter som er slektsgranskere. Men i Vidar Sundstøl sin bok fra 2008 er det politimannen og slektsgranskeren Lance Hansen som finner en ung norsk turist drept ved Lake Superior i Minnesota, USA. Eirik Nyland fra KRIPOS i Norge blir sendt over som hjelp i etterforskingen. Lance Hansen finner paralleller med en annen drapssak knyttet til det samme stedet, men da langt tilbake i tid.

Les mer...

free Space
Oppsett av Norton brannmur
9. sep 2009

Noen har problemer med status for medlemskapet i slektsprogrammet Embla Familie og Slekt mens andre klarer ikke å laste opp en sikkerhetskopi til Internett. Det viser seg at slike problemer ofte kommer fra en brannmur installert på maskinen din. I denne artikkelen skal vi se hvordan du kan sette opp Norton sin brannmur slik at slektsprogrammet virker som det skal.

Les mer...

free Space
Bug hunting - billejakt
20. jul 2009

I engelsk dataspråk er programfeil betegnet som en ”bug”. En norsk oversettelse for "bug" er en ”bille”. Det engelske ordet ”hunting” betyr ”å gå på jakt”. Vi ber nå om assistanse fra våre medlemmer til å gå på jakt etter feil i programmet vårt – bug hunting.

Les mer...

free Space
Tøyset avlyst: nordmenn og svensker allikevel i slekt
20. mar 2009

Journalisten Bjørn Braathen skrev i den oslobaserte avisa Avis2 den 2. september 2008 artikkelen “Nordmenn er ikke i slekt med svensker” (http://www.avis2.no/nyheter/47542 ) som det senere ble lenket til fra Emblas hjemmeside.

Ta det helt med ro: dette er tull og tøys - av Tore H. Vigerust,

Les mer...

free Space
Overgang skaper forsinkelser
16. mar 2009

Vi er i gang med å opprette et nytt kontor på Sri Lanka som skal utvikle slektsprogrammet Embla Familie og Slekt. I denne overgangen ser vi at brukerstøtte henger en god del etter og jeg har ikke klart å gjennomføre den normale responstiden. De som har sendt meg spørsmål via normal e-post må belage seg på en god del lenger ventetid.

Les mer...

free Space
Embla reiser til Sri Lanka – for tredje gang
8. jan 2009

Det sies at alle gode ting er tre. Nå reiser vi til Sri Lanka for tredje gang for å se om det er mulig å starte et kontor der som kan ta seg av fremtidig programutvikling, og det vil dermed ikke være mulig å ringe kontoret i Stavanger. Vi vet ikke hvor lenge det vil ta før en direkte telefonforbindelse blir opprettet. Spørsmål via brukerstøttesystemet til våre medlemmer vil bli forsøkt svart på så raskt som mulig og normal e-post når det er mulig.

Alle bestillinger blir sendt ut på samme måten som før.

Les mer...

free Space
Doble familier med samme foreldre
4. jan 2009

I tidligere versjoner av slektsprogrammet var det mulig å opprette flere familier med de samme to personene som foreldre. Denne artikkelen viser hvordan du korrigerer doble familier på en enklest mulig måte.

Les mer...

free Space
Embla brukergrupper 2008
2. des 2008

Embla-brukergruppe for Nord-Jæren hadde årets siste samling i går kveld og det ble servert to meget gode innlegg og to meget gode kaker. Når det gjelder kakene ser vi at de blir større for hvert år. Det kan bare bety at gruppen med Embla-entusiaster som ønsker å lære mer, og som setter pris på den sosiale rammen også vokser.

Les mer...

free Space
Tips - Raskere oppstart av Vista
27. nov 2008

Hvis du har kjøpt en datamaskin de siste par årene er det store muligheter for at du har en prosessor med flere kjerner (dual-core, triple-core, quad-core etc). Men datamaskinen bruker kun én kjerne under selve oppstarten av Vista og dermed kan det ta mye lengre tid enn det trenger å ta. Vi viser deg hvordan du starter opp Vista mye raskere.

Les mer...

free Space
Du blir lurt ved kjøp av blekk
20. nov 2008

I løpet av de siste 10 årene har jeg kjøpt et meget stort utvalg av skrivere. Og jeg har dessuten alltid kjøpt originalt blekk til mine blekkskrivere. Det er klart at man skal ha originalt blekk – annet kjipt kopi-blekk vil jeg ikke se. Ja, det var helt til for noen dager siden.

Les mer...

free Space
Programmet DAGER
13. nov 2008

DAGER er et hjelpeprogram for slektsgranskere. Programmet er gratis for medlemmer av Norsk Familiehistorie.

Les mer...

free Space
Embla Skjermhjelp som Wiki
6. nov 2008

Brukerhåndboken for Embla Familie og Slekt er lagt ut på Internett som en Wiki (Wikipedia). Nå kan alle medlemmer i Norsk Familiehistorie delta i oppdateringen av brukerhåndboken.

Les mer...

free Space
Windows Vista og andre Windows versjoner
16. okt 2008

Versjon8 er godkjent for følgende versjoner av Windows;

- Win98 SE,
- Win2000,
- WinME,
- WinXP,
- Vista,
- Windows 7

Les mer...

free Space
Embla gir over 2 millioner kroner til medlemmer av Norsk Familiehistorie
14. okt 2008

Ved store oppgraderinger av dataprogram følger det også med en avgift for å gå videre til en ny versjon. Dette er normalt for alle selskaper ved nye versjoner - også for slektsprogram. Versjon 8 av Embla Familie og Slekt er derimot gratis for de aller fleste medlemmer av Norsk Familiehistorie. Dette utgjør i overkant av 2 millioner kroner.

Les mer...

free Space
Nordmenn er ikke i slekt med svensker
7. sep 2008

Nordmenn er overhodet ikke i slekt med svensker. Det viser et nytt vitenskapelig kart over genetisk slektsskap i Europa.

Les mer...

free Space
Graver i Bergen kan forsvinne
2. aug 2008

30.000 gravsteiner i Bergen kan bli knust og gravplassen brukt om igjen, uten at de pårørende vet om det.

Les mer...

free Space
I slekt med hulemenn
15. jul 2008

Funn av tretusen år gamle menneskelige levninger i nærheten av en tysk landsby førte til stor overraskelse for to av områdets innbyggere.

Les mer...

free Space
Samlet 50 000 dødsannonser
10. jul 2008

Ragnar Olsen fra Nord-Odal er en travel mann. Han har egenhendig i løpet av to og et halvt år registret samtlige 50.000 dødsannonser i Glåmdalen fra 1961 til 2006, og planen videre er å gå helt tilbake til 1943.

Les mer...

free Space
Jakten på superoldemora - barnebok
29. mai 2008

Matilde vet ikke hva oldemoren het, men så får hun høre om superoldemødre. Jakten på Matildes egen superoldemor begynner, og sammen med venner lager hun en klubb. De går i g ang med å tegne slektskart og spørre de gamle i familien om hva de husker. Med register, kilder og mal til slektskart.

Les mer...

free Space
Embla reiser til Sri Lanka – igjen…
22. mai 2008

I begynnelsen av april reiste vi til Sri Lanka for å se om det er mulig å starte et kontor der som kan ta seg av fremtidig programutvikling. Nå reiser vi enda en gang for å innhente mer informasjon og vårt kontor i Stavanger blir dermed stengt hele uke 22 og deler av 23 som er fra 26. mai med retur en gang i første uka i juni. Vi regner med å være tilgjengelig via medlemmenes support-system og delvis på e-post.

Les mer...

free Space
Slektsgransking i New York, USA
19. mai 2008

Den 15. mai ble den nye hjemmesiden til foreningen “New England Historic Genealogical Society” åpnet. Nettsiden viser til mange forskjellige resurser som kan benyttes ved søk etter sin amerikanske familie.

Les mer...

free Space
Mer kontroll med sikkerhetskopier på nett
1. mai 2008

Det er mange som etter hvert har benyttet seg av å sende én eller flere sikkerhetskopier fra slektsprogrammet til internett. Nå har du enda bedre oversikt og kontakt med disse filene fra dine medlemssider.

Les mer...

free Space
Gjenopprett familietreet fra en sikkerhetskopi
10. apr 2008

Det er en god følelse å oppdage at sikkerhetskopien er på plass når det går galt med datamaskinen. En sikkerhetskopi redder hele familietreet ditt. Men når maskinen er fikset eller ny maskin er på plass, må sikkerhetskopien bli gjenopprette slik at man kan fortsette der man slapp før katastrofen. I denne artikkelen viser vi hvordan familietreet kan gjenopprettes. Dette er andre del i en artikkelserie om sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

Les mer...

free Space
Embla reiser til Sri Lanka
5. apr 2008

I India og Sri Lanka er det et høyt nivå på utdanning innen data og IT. I denne uken reiser vi i Embla Norsk Familiehistorie AS til Sri Lanka for å se på muligheten til å åpne et kontor der som skal ta seg av programutvikling. Vi får god faglig hjelp av NORAD i vår streben etter å utforske dataindustrien i dette landet. Vårt kontor i Stavanger blir dermed stengt hele uke 15 som er fra 7. april til og med mandag 14. april.

Les mer...

free Space
DNA analyser
27. mar 2008

GENA- Institutt for DNA analyse- ble etablert høsten 2005 i Stavanger for å imøtekomme et voksende behov for DNA analyser til strafferettspleien og til private.

Les mer...

free Space
Registrering av kirkebøker
20. mar 2008

I dag kan man sitte i sin egen stue eller arbeidsplass og hente fram gamle kirkebøker fra Digitalarkivet ved bruk av internett. I denne artikkelen skal vi se hvordan vi best mulig kan registrere disse kirkebøkene som en kilde i Embla Familie og Slekt.

Les mer...

free Space
Hvordan blar man i en digital kirkebok?
28. feb 2008

Alle våre kirkebøker kan du nå lese på Internett. Vi har sett litt nærmere på hvordan du kan gå fram for å finne den boken du er på jakt etter og hvordan du blar i en bok som ligger på Internett.

Les mer...

free Space
Kineseren Confucius har to millioner etterkommere
21. feb 2008

Til tross for at den Kinesiske tenkeren og filosofen har vært død i over 2500 år, fortsetter familietreet hans å gro med rekordfart. Det er nå over to millioner etterkommere og er regnet som verdens lengste med over 80 generasjoner.

Les mer...

free Space
Digitalarkivet feirer 10 år
9. feb 2008

Det er god grunn til å si at Digitalarkivet sitt arbeide de siste ti årene har vært en suksess, og mer vil det helt sikkert bli i tiden som kommer. I slutten av januar feiret Digitalarkivet 10 år med rivende utvikling.

Les mer...

free Space
Brukerstøtte i gamle dager
8. feb 2008

Det har i alle tider vært vanskelig å ta i bruk ny teknologi.

Les mer...

free Space
Nye hjemmesider
7. feb 2008

Vi har jobbet lenge med de nye hjemmesidene og nå er de endelig på plass. Hovedtanken er at de nye hjemmesidene skal være lettere å bruke for våre medlemmer og at de som ønsker mer informasjon om slektsprogrammet Embla Familie og Slekt også skal finne det.

Les mer...

free Space
Slektsgranskerselskap solgt for ca 1,6 milliarder
21. okt 2007

Verdens største selskap innen slektsgransking er fra USA og heter Generations Network. Det er de som eier slektsprogrammet Family Tree Maker, søketjenesten Ancestry.com, hjemmesidene myfamily.com, Rootsweb.com, genealogy.com og bladet Ancestry Magazine. Den 17 oktober ble det annonsert at selskapet er solgt til en privat inversteringsgruppe fra Boston, Spectrum Equity Investors, til en verdi rundt 1,6 milliarder norske kroner.

Les mer...

free Space
Norsk vikinggrav er gjenåpnet
9. sep 2007

Oseberg kjenner de fleste til, men det er nok ikke alle som vet at gravhaugen inneholder en metallkiste med to kvinner.

Les mer...

free Space
Må i fengsel for bygdeboksvindel
24. jun 2007

Mannen som var tiltalt for å ha svindlet til seg bygdebøker fra en rekke kommuner, er dømt til fengsel i fem måneder.

Den 52 år gamle mannen er i Oslo tingrett dømt for 21 bedrageriforhold. Gjennom 66 ulike bestillinger forledet han forskjellige personer til å sende han til sammen ca 370 bygdebøker.

free Space
DIS Norge avslutter programtest
28. apr 2007

I en årrekke har DIS-Norge rettledet sine medlemmer i hvilke slektsprogram man bør benytte og hvilke man bør styre unna. Verktøyet for dette har alltid vært en stor teknisk test med rangering av testresultat. DIS-Norge har nå sløyfet rangeringen og testresultatene.

Les mer...

free Space
Slektsgranskere får tilbake aksjer
18. des 2006

Sommeren 2005 gikk det gamle Embla AS konkurs. I kjølvannet av konkursen mistet alle sine aksjer, også de slektsgranskerne som hadde kjøpt seg inn i Embla AS. Som en julegave tar daglig leder, i det nye selskapet Embla Norsk Familiehistorie AS, en del av sine egne aksjer og til tilbake til de slektsgranskerne som tidligere hadde aksjer. De vil alle få like stor eierandel i Embla Norsk Familiehistorie AS som i det gamle Embla AS.

Les mer...

free Space
Lag eget design for hjemmesidegeneratoren
4. des 2006

I hjemmesidegeneratoren er det lagt inn fem forskjellige design, men det er mulig å lage helt egne grafiske elementer som hjemmesidegeneratoren kan bruke. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan gjøre dette med noen helt enkle steg.

Les mer...

free Space
Arkivverket har arrangert Arkivenes dag
13. nov 2006

Lørdag den 11. november feiret flere av arkivene seg selv med Arkivenes dag. Temaet var ”Om 100 år er allting kjent”. Statsarkivet i Kongsberg tok en litt annen vri og brukte temaet ”Digital Dag”, som ble en meget stor suksess med godt fremmøte.

Les mer...

free Space
Digital dag i Kongsberg
7. nov 2006

Statsarkivet i Kongsberg og Interkommunalt arkiv arrangerer Digital Dag førstkommende lørdag 11. november i Statsarkivets lokaler.

Les mer...

free Space
Slektsgranskerdagen 2006 er gjennomført i hele landet!
29. okt 2006

Slektsgranskerdagen sør for Boknafjorden ble i år gjennomført i Stavanger Kulturhus. Her var det stor interesse for Embla Familie og Slekt.

Les mer...

free Space
Slektsprogrammet PAF vil bli lagt ned
29. okt 2006

Personal Ancestral File (ofte kalt PAF) er et populært slektsprogram, spesielt i USA. Det er produsert av Jesu Kristi Kirke (på folkemunne kalt Mormonere) og koster ingen ting å gå til anskaffelse av. Det er antatt at millioner av slektsgranskere bruker PAF, men kirken har nå bestemt at programmet ikke skal videreutvikles. Hva skjer nå med GEDCOM?

Les mer...

free Space
Fra papir og blyant til bok og slektstre del II
23. okt 2006

Slektstreet og slektsboken er nå ferdig. Det ble et slektstre over etterkommere etter min oldefar, og det ble en slektsbok med alle etterkommere etter mine tipp- oldeforeldre Anna og Knut Fadnes. I innspurten og i produksjonen ble ting annerledes enn først antatt. Dette gjelder både arbeid og økonomi. Jeg vil her fortelle litt om mine erfaringer med å lage en slektsbok.

Les mer...

free Space
Hvordan holde to datamaskiner oppdatert med samme familietre
19. aug 2006

Det er mange som etter hvert ønsker å ha samme familietreet på to datamaskiner - en stasjonær datamaskin og en bærbar datamaskin. Det er flere måter å gjøre dette på i Embla Familie og Slekt. I denne artikkelen skal vi benytte Emblas datamaskin på Internett.

Les mer...

free Space
Blader om historie og slekt
11. aug 2006

I England finnes det mange forskjellige blader som tar for seg historie og slektsgransking som selges i nærmeste bladforhandler. Men her i Norge er det lenger mellom bladene, men de finnes.

Les mer...

free Space
Skannede kirkebøker på nett
10. aug 2006

De fleste slektsgranskere kjenner Digitalarkivet og deres søkbare kilder. Brorparten av dette er folketellinger, men det er kanskje ikke alle som vet at arkivverket holder på å skanne alle norske kirkebøker for å legge dem ut på Internett.

Les mer...

free Space
Hjemmesidegenerator
10. jul 2006

Hjemmesidegeneratoren i Embla Familie og Slekt kan lage en serie med web-sider som blir satt sammen til en hjemmeside med en meny og linker som gjør at alle sidene henger sammen. Det er flere variasjoner av grafikk og stilarter som kan benyttes, samt hvilket innhold man ønsker at hjemmesidene skal ha.

Les mer...

free Space
Embla kjøper danske DAGE
26. jun 2006

Embla Norsk Familiehistorie AS har kjøpt det kjente danske kalenderprogrammet DAGE og laget en norsk utgave.

DAGE blir nå distribuert gratis kun til medlemmer av Norsk Familiehistorie. All annen distrubusjon av DAGE er ulovlig da Embla har overtatt alle rettigheter fra dansk utvikler.

Les mer...

free Space
Oppdatering av WinFamily v6 juvel
26. jun 2006

For to uker siden kom den nye juvelen for å importere familieinformasjon direkte fra WinFamily v6 uten å gå veien om Gedcom. Etter utgivelsen har vi gjennomgått resultatene sammen med brukere av WinFamily v6 og har derfor laget noen forbedringer.

Les mer...

free Space
Utvidet Gedcom-import
11. jun 2006

Naturligvis kan Embla Familie og Slekt kan lese filer fra alle andre slektsprogrammer som følger GEDCOM-standarden. Gedcom er et filformat som muliggjør utveksling av slektsdata med andre slekts- programmer. Men nå har du flere muligheter til å skreddersy importen før du faktisk starter.

Les mer...

free Space
Fikk lommebok etter 124 år
1. jun 2006

Bergens Tidene rapporterer at slektsgranskeren Thor Øvstehus gransket en annen families slekt i to år for å kunne finne noen å gi tilbake en 124 år gammel lommebok.

Les mer...

free Space
Gamle kilder på CD-plate
6. mai 2006

Kilderegistreringsgruppa under DIS-Rogaland skriver av kirkebøker for Digitalarkivet i det stille. Dette foregår også i resten av landet som et prosjekt innenfor DIS Norge.

Forfatter: Karleif Lende

Les mer...

free Space
Brukergruppe i Sør-Rogaland
1. mai 2006

Stor marsipankake og kaffe ble delt ut til de fremmøtte ved vårens siste brukermøte i Embla arrangert av DIS-Rogaland.

Les mer...

free Space
USA har nesten like mange nordmenn som Norge
22. apr 2006

Liv-Marit Haakenstad jobber med manuset til en ny bok om innvandringen til USA og holdt foredrag i Stavanger om dette emnet.

Les mer...

free Space
Embla besøker Microsoft
2. apr 2006

Embla Norsk Familiehistorie besøkte Microsoft i Oslo én hel dag for å få innblikk i hva som kommer rundt neste sving i den nye Windows Vista som snart skal overta etter WindowsXP.

Les mer...

free Space
Det er mange dato-muligheter i Embla
2. apr 2006

Det er hevet over enhver tvil at et slektsprogram må kunne registrere en dato. Men mange av oss som har gått fra papir og blyant til data, har nok ved tid og stunder følt at vi har blitt tvunget inn i den rammen som dataprogrammet forlanger. Er dette på grunn av dårlige dataprogrammer, eller er det bare at dataverdenen fungerer slik? Embla Familie og Slekt har et hav av datomuligheter som de fleste ikke er oppmerksomme på!

Les mer...

free Space
Bush kan ha svenske aner
2. apr 2006

Bush-slekten er ivrige slektsgranskere, men måtte gi opp etter å ha sport forfedre tilbake åtte generasjoner. Den gamle amerikanske foreningen Swedish Colonial Society mener å ha funnet tilbake enda to generasjoner og tror nå at Bush-familien kommer fra Sverige.

Les mer...

free Space
Bruk av GPS i slektsgransking
18. jan 2006

Vi som slektsgranskere erfarer ofte at vi ikke finner igjen gravsteder, hustufter, stier osv. GPS er vår tids avanserte kompass. Kan det brukes i praktisk slektsgransking?

Les mer...

free Space
Det norske utvandrersenteret
1. nov 2005

Det norske Utvandrersenteret i Stavanger og Embla jobber sammen. Dette vil komme både norske slektsgranskere og amerikanske slektsgranskere med norske røtter til gode.

Les mer...

free Space
Fargelegging av forfedre og etterkommere
27. mai 2005

I Embla Familie og Slekt er det mulig å fargelegge alle forfedre og etterkommere til en nøkkelperson. Her viser vi deg hvordan du gjør dette med et par museklikk.

Les mer...

free Space
Hvordan lagre sikkerhetskopi på en CD-plate
24. mai 2005

Det å ta en sikkerhetskopi kan føles godt, men familietreet ditt er ikke trygt før du har flyttet dataene ut av maskinen din. En CD-plate kan være måten å ta vare på familietreet ditt. Her kan du se hvordan du kan gjøre dette i WindowsXP.

Les mer...

free Space
free Space