Top Line Section
GÅRDS- OG LOKALHISTORIE
free Space
    free Space
Gårds- og lokalhistorie
I alle slektsprogram følger vi slektsbånd fra en person til en annen – både bakover og framover i tid. Men i Norge har vi en tradisjon for å lage bygdebøker som forteller historien om stedet eller plassen og om alle de som hadde noe med denne plassen å gjøre. Det er ingen utenlandske slektsprogram som kan ta utgangspunkt i en gård og lage en gårdshistorie, men det kan det norske slektsprogrammet Embla Familie og Slekt.
stedsnavn
Alle våre kilder tar utgangspunkt i et lokalområde. Det kan være en kirke, en gravplass eller kanskje en bygdebok. Når du i Embla Familie og Slekt tar utgangspunktet i et sted vil du få et nytt bilde av historien og om kildene som er blitt brukt på det stedet. Med andre ord – lettere å drive slektsgranskning.
Noen steder kan være en husmannsplass, en større gård eller kanskje et hus i en by. Noen vil gjøre det enkelt mens andre igjen vil ha med gårdsnummer og bruksnummer. I Embla Familie og Slekt er alt dette mulig. Embla Familie og Slekt er så fleksibelt at du kan lage dine egne setninger for hver enkelt sted slik at bokutskriften vil være fin og lett å lese.
Bilder og historier om plassen er en selvfølge. Med Embla Familie og Slekt kan du drive med slektsforskning og lokalhistorie – alt i samme programmet.
gaardshistorie_normalbilde
free Space